KONGSI

G.morning ;)

Sejuk je pagi ni :) hujan semalam agaknya. Kalau tidur pasang air-cond, tutup terus! Hehe. Syukur lah hujan. Tak panas sangat nanti kan?

Owh! Sebelum terlupa nak share cerita Kongsi. Ala..yang Shaheizy Sam berlakon tu la. ;) I beli ticket awal. So seat pun atas sekali. Semalam pukul 6 lebih GSC announced KONGSI dah sold out. Penangan Shaheizy Sam ;p

Tapi kan cerita ni kan..I tak tahu lah sense of humor I dah kurang ke apa kan. Tak best dowh cerita ni! Ke sebab cerita Farid Kamil. Pada saya kan jalan cerita tak kuat and so-so je.

I tak tahu motif Temulak tu nak bunuh orang. End up rupanya Temulak tu nak balas dendam dengan ASP Shariff Bin Sharaffudin (Fizo Omar). Dendam apa? Dendam sebab diaorang lawan tomoi kot and Temulak kalah so, dia kena berkhidmat sampai mati kepada Kimpedu (Bront Palarae) and you know what I suka juga dengan Bront tapi bila dia act macam tu je macam boring. Lawak tu tak berapa nak gelak lah sebab banyak yang dah ditayangkan masa iklan.

I tetap tak salahkan Shaheizy Sam sebab dia berlakon dalam cerita ni. Haha. Dia berlakon jadi cuma jalan cerita kot. 2 film Farid Kamil memang worst. Ending entah apa-apa. Saya tak suka and takkan tengok 2 kali. 3 bintang je.

I nak repeat lah tengok Fast 5! Owh..Han ;)

This week I balik Melaka. My FIL sakit. Doa-doa supaya Ayah cepat sembuh :)

Happy weekend :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments: