Rombongan Cik Yam- Cameron Highlands


Mesti korang pelik kan? Asik jalan je. Haha. Kali ni sponsored by Cik Yam, my mom. Dia buat rombongan so, dia minta tolong Haizi lah kan if incase ada apa-apa ke. So, bawa Haizi kena bawa I sekali. Haha. Bawa I kena bawa Kangah and Isha. Tapi malang Isha tak dapat ikut sebab leceh lah naik bus bawa budak kecik. Tak apa. Nanti Mak Long bawa Cha pergi tempat lain okey? ;)

Gerak pukul 11pm, Jumaat. Ngantuk dah time ni. Sampai Brinchang dalam 4 ke 5 pagi. Haha. I tidur okey dalam bus tapi tak selesa sebab takuttt...! Jalan bengkang bengkok! So, semua orang mandi-mandi kat masjid. Haizi, saya dan Kangah check in hotel kejap. Haha. Sempat okey nak tidur. Day use saja. RM 50 for half day. Day use bukan 2 hours je ke?


Bilik so-so je tapi okey lah kan dari dalam bus? Haha.


@Hotel Green Garden, Brinchang


Kali ni I tak beli apa-apa pun. Sebab hari tu baru je beli-beli kan? 1st pergi Bee Farm. I beli honey. Belum makan lagi. Boring sikit lah. Then shopping sayur-sayur. Ikut saya semua nak beli. Haha. Geram! Tapi pikir bukan makan pun tak payah beli. Then, tengok bunga. Cantik-cantik. Lagi pula Mother's Day so, I beli untuk Umi. Then pergi ke Cactus Valley, I tak turun. Haha. Boring.


@Shopping Sayur & Bunga ;)



Then pergi Strawberry Park pun tak turun sebab next nak pergi KHM. Kat situ lagi best. Nak petik pun FREE and murah..! So, pergi KHM. Best gila. Asik petik-petik je. Sekali bayar RM30. Haha.



Then pergi lunch @Tanah Rata. Weolls macam menurun. Terus balik pergi Ladang Teh. I pergi situ bukan beli teh. Makan scone. I suka KHM lagi sedapp..! Then balik singgah Kuala Woh. Tak mandi tapi tengok orang mandi. Itu je. Serius penat. I lagi suka naik kereta sendiri. Feel free. Tapi enjoy juga sebab rileks and santai :)




3 comments:

farahfatihah said... [Reply to Comments]

wahhh stoberi coklat!! nyum2!!!

afni+hafiz=dani said... [Reply to Comments]

wah rindu aiskrim stroberi..jauh nau nak pegi cameron T__T

Ayu Amir said... [Reply to Comments]

Rombongan Jln Khamis ke?...rmai org Jln Khamis yg join... ;p