Asam Pedas Selera Kampung, Melaka



Banyak kali tau pergi Banda Melaka ni! Haizi asik cakap "ada satu kedai asam pedas ni sedapp..!" Tapi 3 years kahwin non-ado nak bawa pergi situ! Hehe. Fast food juga! Huh! Then, hari tu ada trip #rombongan cik yam ke Melaka. I follow. Mula-mula tak mahu follow tapi pity to Umi sorang-sorang handle.



Lagi pulak sejak balik Cameron hari tu semua orang nak Haizi ikut pergi rombongan. Eceh! Bukan nak dia ikut. Nak Haizi buat kuiz dalam bus! Boleh? Kalau Haizi tak buat kuiz tak nak pergi? Cane? #annoy Sudahnya dapatlah seat free. Hehe. Bawa Haizi, kena bawa I. ;p So, kalau ada trip ke mana-mana follow je lah. Hehe. Rata-rata kawan mak I mesti suka kat dia. Menyampah! Haha. -__-'

So, Melaka tu kan tempat tumpah darah. Tiap-tiap bulan kot balik. Tiap-tiap kali balik singgah Banda Melaka. So, disebabkan dah biasa kat Melaka I malas lah nak join trip tu. I buat hal sendiri. Jalan-jalan and makan-makan. Tu yang singgah kat Asam Pedas Selera Kampung. Punya pemalas bus stopkan weolls kat depan Kapal yang besar tu. Ambik beca. Haha. Pemalas kan? ;p Penat ah. Jauh plus panas gila lah Melaka ni! -___-'

Not bad lah! Sedap juga. Tapiii........... tak lah sesedap sangat. Sedap lagi my MIL punya Asam Pedas! Kaw punya! Tapi I tertarik dengan udang besar gila masa lemak! Yang ini memang sedap. Tapi...gegel nak bayar. -___-' Seekor, RM25! Beli satu je lah! Luckily...Haizi tak makan and Kangah tu kacau sikit-sikit je. Haha. ;p Ikan Bakar Terubuk pun marvelous!


Then, jalan-jalan naik boat keliling Sg. Melaka, RM10/adult. Nak naik Menara Taming Sari, RM20/adult tapi mahal lah pulak! Lain kali je lah. Lagi pun baru naik hari tu. ;) Ada lagi!!!! Duck Tour. Dia macam naik boat tapi tak tahu lah cane. Dari darat masuk ke laut? Tapi tu pun mahal, RM38/adult. Tapi tak apa sebab Im not interested with that! Im more interested with....shopping ;) Tapi non-ado nak shopping. Panas menggila. Meleket. So, this week balik Melaka akan bersambung semula ;)




3 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

i penah mkn kat sini.. not bad jugak lah...
ehhh u blaja laa masak asam pedas ur MIL, nnt i pergi rumah u mkn eh... gila x malu! sukaa hatii laaaahh hahaahahahahahha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kan? sedap jugaklah. u pergi yg hari tu erk? erh..tak pun meh je dtg kampung Haizi. jom ah..jom ah!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

erk?? kenapa tak jumpa shin? huhu..akak pon pi melaka..hotel dekat je ngan restoran ni..tp syg tak singgah makan pon:P hehehe..lain kali kena try ni