Ayah Day's




I've a lots of men in my life! Hehe. I mean I have to many fathers - ayah, abah, atuk, pak cik and etc. Mahu taknya. Semua bapak orang nak panggil ayah and abah! Haha.


Btw, masa umur saya 3 y.o my Ayah dah tak ada. So, nak celebrate fathers day pun memang tak sempat. Kecik lagi time tu. I tak berapa ingat memori dengan dia. Yang I tahu..I totally ikut dia macam mata, kening, hidung yang kembang tu, ibu jari, kuat merajuk and tinggi kot! Sebab adik-adik I tak tinggi macam I! Haha. My mom said my ayah sangat disukai orang sebab dia suka buat joke. Seriusly, I tak berapa nak ingat. Macam samar-samar je. -_-' but one thing yang I ingat (tu pun samar-samar) satu pagi tu, I memang nak sangat pakai jubah w stoking and my ayah tunggu I siap-siap untuk bawah pergi kedai nasi lemak bawah jambatan sebelah sekolah. Lepas tu dia pergi forever. Btw, I love him so much! Ala..sedih ah cite macam ni. Huaaa....);




Masa I 10 y.o I dapat step father. OMG. Takut okey. I sumpah takkan bagi my mom kahwin sebab I takut ada ayah tiri. Diaorang garang. Diaorang jahat. Satu hari my Atuk cakap kenapa tak bagi mama kahwin? Masa tu takut gila dengan Atuk. So, bila kena marah terus bagi kahwin. Haha. Im so lucky, my step father tak jahat okey. And dia garang je. ); Bekas anggota polis lah katakan. Hehe. Tapi kau jangan main-main memang garang okey. Hehe. Muka dia garang tapi dia okey sebenarnya. Pernah lah budak lelaki kan suka raya time malam buta kan? Then my ayah tanya kat kita kenapa kawan I selalu datang raya malam. Padahal tu bukan kawan kita pun. );


Then, I ada Abah! Hehe. Abah tu bapak Jana. Suka-suka je kan abah orang jadi abah aku juga. Disebabkan I tak ada Ayah, tumpang sementara lah. Hehe. Abah ni baik wooo...! Masa kecik-kecik selalu bawa jalan-jalan walaupun...anak dia ramai! Tumpang sekali ah! ;) Kalau raya belikan baju raya. Hehe. Paling tak boleh lupa. I masih ingat dia bawak weolls pergi Ekspo. Na, kau ingat tak na?


Itu je. Banyak lagi Ayah. Tapi yang lain tu tak berapa nak ingat. Haha. Apa pun. I love them damn much! Happy Fathers Day! Yay!



4 comments:

jana cun! said... [Reply to Comments]

haha.. igat dowh, mna plk xigat.. tgk wyg la... mcm2... wyg first aku tgk.. jurassic park...

aku pn xda kenangan ngn arwah pak lang, kita kn sma2 comel lg time tue... tau apa jea... sma2 la sedekah kn al-fatihah... moga die tenang di sana...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kan? weh..tgk wyg tu smlm aku baru ckp2 ngn mak aku..best kan??? walaupunnnn...wayang tu gelap time tu...hahahha...

aku pun tak banyak kenangan sebab masa tu kan kita kecik..aku pun dgr je dr org cerita. semoga rohnya aman di sana. al-fatihah );

Shafinaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

aku lagilah xde kenangan. tapi bersyukur lah jgak sbb tak dapat rasa kehilangan ayah time kite dah besar kan? masa kecik2 tak faham pape pon.

Mama Kembar 3 said... [Reply to Comments]

so sweet pic your parents tu. your mum looks just like u laaa dear...err or u yg ikut muka your mum :-)