Gettin' a Baby - Pt. 10




Part 10 kau! Haha. Tunggulah sampai ke 100 ya? Jangan jemu. ;p




Hari tu kan. I pergi Hospital Putrajaya. Setelah appointment pertama gagal hari tu. Ala..yang I tak bawa document apa entah. Langsung dia suruh carik sampai dapat. Now, dah dapat and jumpa doctor. I met Dr. Fazlin if Im not mistaken lah. Doctor ni friendly and okey lah. Hehe. So many questions I tanya. Sebab I buat laporan pulak kat dia. Haha.




I bagitahu dia saya tak nak buat HSG kali kedua. Hehe. So, dia kata masih boleh guna laporan HSG yang lepas. Phew..selamat ;) Kita nikan cakap terabur tau. Mula-mula cerita itu, lepas tu terus masuk lain. Haha. So, bila doc tanya I mesti explain dari awal. Haizi pula tak ada time tu. Dia ada, tapi busy buat kerja kat hospital. Boleh?




Tapi itu je. Tunggu dia buat report and after raya baru lah my turn. Eh. Bukan my turn. Haizi punya turn. Aduhaiii..serupa buat kat situ pulak kan? Dia nak report from UMRA. I pergi hospital Putrajaya ni sebab I nak elak dari buang fibroid tu. Then, Alhamdulillah...Dr. Fazlin kata tak perlu buang sebab terlampau kecil! Weeehooo...! Hehe. So, I nak buat kat Hospital Putrajaya lah!




Tapi...........!




Haizi nak buat kat UMRA sebab lama sangat nak tunggu lepas raya. Itu pun masih tak detect apa problem. Baru nak check Haizi. Macam fungsi weolls pergi UMRA tu dia tak pandang lah. Sebab apa prosedur kat UMRA tu dia macam ulang balik. -___-'




Adoi! Mana satu lah ni kan nak ikuttt...! End of this month ada appointment pulak dengan UMRA. I nak cakap I tak nak cuci fibroid tu so, ada cara lain tak? Sebab Dr. Fazlin kata kalau fibroid, kita tak cuci. Kita buang terus. Confuse dah..!So, bila UMRA kata ada cara lain, I nak tengok cara apa pulak. Kalau berpatutan maybe I follow up w UMRA. Kalau tak and no choice I pergi Putrajaya. ;)




Bai. Nak balik! Eh. Belum pukul 5! Happy weekend!



2 comments:

MamaTiaMia said... [Reply to Comments]

salam shinnaz..insyallah moga Allah sbt makbulkan nanti.Jom kita masak2 dulu shinnaz:) take care.

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

thanks Mama TiaMia ;)