Gettin' a Baby - Pt. 12





Boleh tak rasa nak nangis??? Alhamdulillah doc. kata tak nampak langsung fibroid tu. And dia pasti itu bukan fibroid selepas scan, ultrasound and sedut apa entah! Suka gila okey! Nak lompat! Nak lompat!



Yang paling nak nangis bila dia kata "I'm sure I akan dengar good news from you" Nak nangis time tu walaupun tahu good news tu maybe bila-bila and tak tahu bila. Yay!



Aku suka weh! Syukur sangat no need operation or apa! He suggested ambil Clomid for 2 or 3 months! IF...nothing happen....baru pandang serius fasal senggugut. Senggugut pulak kan? Sebab dia kata "I believe 100% you boleh mengandung!" Hehe. So, akan check senggugut dari atas dan bawah. #takut Kalau tak ada masalah kita proceed with IVF. Haha. Sempat jugalah nak kumpul duit. -__-'



I asked doc. kenapa kita tak buat IVF je? And bila my turn nak buat IVF? Senang je I cakap kan? Nak IVF bukan orang senang. Doc. cakap "IVF untuk orang yang SEGERA nak anak! If awak dari Jakarta and susah nak ulang alik Jakarta-Damansara saya boleh buat IVF tapi case you boleh ulang alik and ada cost yang murah why nak IVF?



Hurmm..betul jugakkan? Rasanya I pun tak mampu nak buat IVF sekarang.



Walaupun masih tidak berpeluang having a baby I still HAPPY..! No need operate and whatsoever! Syukur :)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


5 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

chaiyok!!!

lakukan sekurang nya 3 kali seminggu. pasti jaya! hehehhe

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah..cam aku haritu la..suspect cyst tp check dgn gynae mmg xde, mmg bersyukut sgt..

jana cun! said... [Reply to Comments]

congrats n sabar byk2, kita da usaha, pasni kna doa n tawakal.. jgn stress2, susa nti nk dpt bby! happy for u! =)

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

alhamdulillah, semoga semuanya lancar..

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..at least nothing to worried kan..so teruskan usaha..wanna hear gud news also..pray for u dear..