Gettin' a Baby - Pt. 9




Cewah! Poyo je! Haha.


Inspirasi apa pun entah lah! Saya kan manusia biasa. Ada masa macam OK. Ada masa tak OK. Ada masa memang KO langsung! Jadi pemarah! Jadi soft and rasa down. Dulu sebelum treatment dekat UMRA kalau I down je mesti "b..jom kita pergi klinik...". So, pergi habis duit jelah. Once I dah puas and dah okey I tak follow up pun dengan doctor tu. Wasting time and money!


Sampailah betul-betul nekad nak buat treatment berterusan kat UMRA baru lah saya OK. Ambil ubat tu jangan cakap lah. Orang kata ubat tu,ubat ni boleh buat pregnant beli! BIODEX, Jamu apa-apa lah, ubat cina and etc. Berurut jangan cakap lah. Sometime I tak rasa sakit pun. Sebab macam dah selalu sangat. Mungkinlah rezeki tak berpihak kepada saya. Orang lain buat and guna pregnant juga. -___-'.


Its okey. ;) Tapi kan now saya masih dalam proses ke arah itu and dont know what happen in future. Tapi sometimes I terhibur okey tengok twins or triplets! Sumpah! Macam nak jugak! Haha. Boleh? Mintak-mintak! I suka okey. So far I baru baca dua (2) blog je.






1) Belog Mama Kembar 3. Ni semua lelaki okey. Faris, Fahmi and Fauzi, 3F! Lawak okey diaorang ni. Macam suka tengok keletah 3F! Hehe. Can u imagine dia kemas ball and help mama dia and dia selitkan balls tu kat meja makan. So creative. And takut Kak Limah juga! Hehe. Comel! Belog Mama Kembar 3 ni my coursemate yang recommend! Thanks Mard! ;) Dia pun akan bersalin tak lama lagi! #wowwee


2) Blog 3R ( Raniya, Raiyan and Raiyna) Triplets Story! Wah..! Respect, Relax and Respond gitu! Haha. Yang ini pula baby girls! Tengok mata dia! Awww..! Masih explore blog mama dia. Tapi comel wooo swimming and pelampung cendawan! Hehe. Yang ini my officemate, Ira yang recommend!


Seronok kan? Kalau satu pun dah seronok, ni kan 2 or 3! Haha.



6 comments:

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said... [Reply to Comments]

best kan if dpt twins! (padahal tgk mama kembar 3 tu pun dh pening.. haha!)

mamamarissa said... [Reply to Comments]

cam sazzy & nash...tgu bertahun2, alih2 dpt kembar 2...berbaloi2 kan :)

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

aku dah folloe yg mama kembar 3 tu je, yg triplets tu baru tgk ni..hehe..cumels je...

Diari Hati Si Pari-Pari said... [Reply to Comments]

aku pun dari dulu suke tengok twin..konon2 verangan nak twin jugak nti..cam besh je kan tengok dorang..kelakar pon de..

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

akak pon wish for twin:) hehehe..
insyaAllah, kita doa selalu ye shin..moga2 Allah kabulkan doa org selalu berdoa dan merayu pada Dia..amin

yatt said... [Reply to Comments]

bestnyer kan dapat twins... saya pun dok berangan gak kalau dapat twin.. :-(