Gettin' a Baby - Pt.13





Assalamualaikummm..! Hehe.




Lamanya tak tengok blog. So busy lho. ;) Yes! I'm pregnant. Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat ke atas rezeki ALLAH. Semua tidak dijangkan and so suprise okey!





Suppose I ada course di LPPKN then I dah siap and ready to go. Before tu makan lah nasi lemak. Tak tahu apa entah yang tak kena, I kena allergy pulak! Makan ubat then jumpa doctor @PSP, Presint 9. Tapi I ada sedikit kemusykilan sebab last week kita 'P', tapi macam stain je lah! Seriusly, I tak mengharap langsung. Sebab I tahu tak ada sebab nak pregnant sebab I dah stop CLOMID! So, chance tu memang tak ada lah. Sama je macam sebelum I treatment. );





I pergi jumpa doc. and she said why not kita buat UPT. "Its okey doc. sebab I pasti and confident Im not pregnant! So, I tak nak buat!" Doctor tu 3,4 kali okey suruh buat! Of course I tak nak buat! Haha. Sebab I 'P' last two weeks! Then, last Friday, I check up @Tropicana Medical Center (TMC) Dr. Surinder seluk pelbagai benda tahu tak! Scan? Ultrasound? Dengan tangan-tangan dia pun masuk! Cane nak cakap? Pregnant ke? Tak kot! I lagi confident I tak pregnant.



Then, lepas dapat mc and dah okey sikit allergy I pergi UMRA. Appointment at UMRA supposed last Sunday tapi I tak pergi sebab Haizi balik Melaka, then I sibuk prepare Cha punya birthday! Yay! So, I decide bila-bila lah pergi sebab Dr. Surinder kata I tak payah operate or apa. Kindly, view this post ;)





"Okey, apa perkembangan terbaru?"





"I still tak pregnant, and baru lepas check up dengan Dr. Surinder.." :)





"Okey..I bagi you Clomid lah..tapi makan 3 biji terus (150gm)" Dr. Ummu.





"Kejap, kalau saya makan Clomid ni tak ada effect ke?"





"Okey, you ambil panadol since you lahir sampai sekarang apa effect dia? Anything dalam dunia ni kalau ambil berlebihan akan meninggalkan kesan. So jangan risau. Masih dalam pengawalan"


Terdiam I tau. Dr. Ummu ni jenis lantang tau! Hehe. Tapi dia baik! ;) Then I cerita jugak fasal stain yang I kena last two weeks. Btw, kalau ikutkan masa last check up di UMRA I dah bagitahu Dr. Rafi dah I 'P' tapi stain je. Dia buat bodoh je. Dia transfer ke TMC.







Mula-mula Dr. Ummu scan. And dia tunjuk fibroid tu still ada tapi kecik sangat! Clean and clear ;)


"Saya nak awak buat UPT " Dr. Ummu cakap. Lorr..tak pregnant lorrr..);



Tapi I buat jugak..hehe ;p Tapi I tahu takkan +ve. Bila Dr. Ummu panggil masuk..jeng..jeng..jeng..tak sempat duduk okey. I nampak UPT tu terbalik tau..motif? Haha.





"Puan...+ve puan!"





"HAAAAAH?" Terduduk terus. And I pastikan 2,3 kali okey. Ke orang lain punya ni? Haizi start crying. OMG! Orang tengah tak percaya ni..! Hehe. I nak nangis bila tahu tapi...Dr. Ummu nampak macam rushing and garang terus tak nangis.





Dia kata "Sebab awak turun darah, so..kita inject kandungan biar dia kuat"





Masa tu kan. Doctor tu nak apa pun aku bagi tau. Macam kena pukau! Hehe. Then dia minta datang seminggu lagi untuk check semula.



Punya eksited I terus balik! Wahaha. I tak tanya pun berapa minggu or bulan. Hehe. Eksited gila. Tapi I dapat hadiah from UMRA! ;p

Its too early to inform but I tak sabar sangat nak share berita gembira. Almost 3 years babe! Apapun orang tua kata tak elok kepoh-kepoh. For me, itu rezeki ALLAH. Benda baik I takkan sorok sebab memang ini yang I nantikan. If anything happen after this, itu semua kerja Dia. Pray for us!




30 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

tahniah Shin! akak tumpang gembira:) weeee!!
jaga diri baik2 tau.. harap2 berjangkit dengan shin plak lepas ni ..LOL

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

babe; i tumpang gembira!! yayyyyyy

MRS. K said... [Reply to Comments]

tahniah yang..

take care mummy n baby

Mama Gee said... [Reply to Comments]

Tahniah!!
Suka mama baca berita2 gembira ni :)
take care okay...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

congrate! i'm glad to hear that! take care dear.. ;P

jana cun! said... [Reply to Comments]

doa yg terbaik buat kamu n haizi! =)

nazidhan said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah..

Jaga kandungan elok2,jgn wat keje berat2..

Happy for u..take care

areila sahimi said... [Reply to Comments]

shin,
wannabe the 1st person say congrates to u. jaga diri elok2. :)

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

shinnazzzzzz congrats! eventhough dah wish kat tweet.. but i'm excited for you.. rezeki kalau Allah nak bagi.. memang tak dijangka.. so from now on, plz plz plz.. jaga elok2 kandungan tu ok? early stage ni lah yang paling kene jaga.. jangan lasak.. banyakkan rehat.. jangan letih2.. driving pon kalau boleh jangan.. i'm happy for you!

youramirah said... [Reply to Comments]

congrats sis! saya tunggu nak dpt 2 line UPT tu pon after 1.8 years inikan pulak akak 3 years kan?? hepi tersangat lah hepi. now I'm almost 6months preggie, allergic mak datok! tapi hadap je lah, dah ni yang ditunggu2 kan. take care!!

Tymy said... [Reply to Comments]

Congratsss!!! Am ur silent reader sbnrnya.. And mcm
U, dah lama tunggu utk pregnant.. And this year alhamdulillah ada rezeki... Baru 3 bln.. Boleh lah kita share2 experience ekk..

And for u, take care ya.. And baca al quran selalu, mkn kurma and air zamzam

:)
Sue

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

dear lalink...take care tau..pls ek...igt pesan aku...aku ne dah cam mak2 lak pesan memacam kat ko..haha..igt ko tu awal stage lg..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : hehehe. thank u kak hana. AMin..amin...semoga lepas ni kak hana pulak! fuhhh..!

Sallyza : hahahah..i know that!Mwahx! ;)

Mrs. K : thanksk Kak K!!! ;)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mama Gee :hehehee...thanks u! amin ;)

ummiaqeef :ur mostly welcome darl! ;) mwahs!

Jana : hello! auntie Jane! thanks u! ;p

nazidhan : thanks u so much! XOXO!

messyima said... [Reply to Comments]

taniah taniah taniah taniah taniah taniah taniah!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

areila sahimi : thanks Ala! thanks your advise! XOs! ;)

Filla : hehe. thank u so much Filla! appreciated that. mwahs!

youramirah : hi mommy ;) hehe. thank u so much!! penantian satu penyiksaan ;)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Tymy :Hi Sue ;) Happy to sharing ;) Banyak tak tahu ni..take care juga and thanks reading my journey ;)

mama_eza :za..kau mmg kan..mcm mak-mak tau! haha. tahu..tahu...tahu..;p mwahs!

H.A.N.A said... [Reply to Comments]

YA ALLAH AHKAK!!!!

am sooooooooooooo happy for u! see tak sampai 100 posts pon!

hikhikhikhihkihk


take k! my pray always with U!

p/s: minta2 kena la transformer tu. mau peluk ahkak ketat2~~!

simpletostyle said... [Reply to Comments]

TAHNIAH SHINNAZ!!! :)

ya allah, i yg bc ni pn rs mcm nk menangis gembira dgr berita u...please take a VERY good care of urself ya..tahniah..tahniah :)


p/s: ni yg buat i nk g check from beginning jgk la kt UMRA..i pn dah 3thn married and still x pregnant :(

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : hahahahha...thank u dikk...mwahhs!

doa..doa ;p

simpletostyle : thank u! ;) boleh..kena check dari awal sebab setiap orang berbeza badan and sakitnya. apa pun check dulu. once kita dah tahu masalahnya kita boleh cari penyelesaiannya ;)

Ayu Amir said... [Reply to Comments]

Tahniah Shinnaz!!!....Jaga kandungan tu elok2 ya..jgn kerap mkn asam2 sgt..minum bnyk susu & jus delima..Baik utk Baby (cite mcm dh ada anak!)...hahahaha

su su said... [Reply to Comments]

tahniah,,,,alhamdulillah...
moga dipermudahkan urusan oleh ALLAH ya..amin

mamamarissa said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...i'm so happy for u my dear...jaga diri baik2 ya *hugs*

Mas said... [Reply to Comments]

tahniah shin,tak sangka rezeki datang kan,baru jek share2 cite tup2 dh ada dlm perut.hrp2 berjangkit gak dengan u cpt2,amin.take care =)

sumysya said... [Reply to Comments]

tahniah...kena jaga elok-2..early stage ni kena jaga sgt...jgn wat keje berat,,,jgn silap mkn..bykkan berdoa smoga kandungan selamat & dpt lahir dgn sihat...

TiNie said... [Reply to Comments]

alhamdulilahhhhhhhhhh....sgt hepi....alhamdulillah...shinnaz sy sgt hepi for u...rasa nak mengalir air mata....tahniah dear..stain u tu brapa hari?? n bnyk stain tu mcm mana??

eKa said... [Reply to Comments]

congratz!!!
1st time datang sini... n tumpang hepi tuan tanah dpt gud news ni.

LiYaNa.MaZLaN said... [Reply to Comments]

tahniah kak.. akhirnya.. =) jgn minum air soya selalu sangat tau.. nnt kulit anak jadi sensitif..

Riey Catherine said... [Reply to Comments]

tahniah shinaz...akhirnya.. :-)

Riey Catherine said... [Reply to Comments]

tahniah shinaz...akhirnya :-)