JJCM: Serai, Empire Subang

Holaaa..;)

Macam mana weekend? Kita so-so je ;) Tak banyak jalan pun. Haizi demam lho ); Shian..dia! Hehe. Now, dah okey sikit. Masakkan bubur untuk dia. Tak makan pun.Nasi jugak dia cari. -__-'

Tapi kan, last weekend memang hari makan tanpa bimbingan betul lah. Haha. Main sumbat je. Hehe. Umi ajak pergi Pak Li Kopitiam, ON! Hehe. ;p Ajak pergi Jakel, Sect. 7 ON! Balik singgah Serai, Empire Subang, ON! Hehe. Semua ON! Tapi dah petang kita orang hi-tea je ;)


Hi-tea sponsored by Haizi. Memang awesome! Hehe. Thank you sebab dapat juga Pavlova yang diidamkan. Hehe. Yer lah! Mana taknya tiap-tiap hari "b...jadikan weekend ni kita Pavlova? Jadikan?" Esok tanya lagi, "b, betul ke nak pergi Serai ni?" Sampai fed-up until he said"Ya..!" Haha. Bengong! Of course kena cakap banyak kali untuk confirmation. Tengah bulan I tak cukup duit nak beli Pavlova seketul. Haha. ;p

I tak tahu Pavlova ni apa tapi dia MEMANG SANGAT SEDAP. Masuk dalam list "my fav food" #dessert Serius. Sedap okey. Nama pun dah sedap kan? Haha. Next time nak pergi lagi!
Berry Pavlova, RM 14.80. Yums!



Weolls makan ini juga, Pandan Banana Fritters, RM13.00. Macam kat Bandung, Pisang Keju. Tapi non-ado keju. Ni dia ada apa ke nama dia entah. Kalau makan pancake dengan gravy dia tu? Madu ke? Ye kot! Plus ada ice-cream. Yay!

Then kalau ke Serai boleh order Minted Calamansi Soda, RM 8.50. Recommended!


Mine, Honeydew Blast, RM 8.50. Not bad! ;)

Environment very nice! Best! Nak dinner, celebrations apa-apa pun okey! Haizi? Nak buka puasa kat situ? Boleh? Lama lagi sayang oiii! Hehe.

Paling best...waiter...tak tahan...COMEL sangat!!!! I dengan Kangah asik nak ambil gambar dia je tapi asik miss! Aduhaiii..! Handsome! Haha. Then, Haizi panggil waiter tu. Terus terkejut. Kecut perut sebab tadi galak nak ambik gambar dia sangat! Haha. Sekali Haizi cakap "Bil please.." Haha.

Cobaan 1. Dari belakang pun..alahai..handsome sangat dah ni! Haha. Tapi tak apa. Lepas tu Haizi cakap "nanti dia hantar bil, amik gambar dia cecepat tau..!" Ewah! Dia pulak yang ajar! Haha.


Cobaan ke-2. Buat-buat ambil gambar Kangah! Comel kan? Tak? Okey ;p Kangah! This week jom......? Haha.


Kangah cakap "cepat lah bongok, amik gamba. Penat aku belakon ni!!" Haha.





3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

gatai hang no! hahaha

Shafinaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

omg omg omg! pasti pergi. serai tunnguuuu! eh, silap. waiter comel, tungguu! ;p

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

nampk mcm dap jer.. tapi harga leh tahan gak meletops!