Kasih Yang Suci #noraelena


Dalam deman #Seth ni I macam sibuk lah nak cari novel Kasih Yang Suci tu. Well, sekarang kan fenomena Nora Elena. So, mestilah novel tu laris macam goreng pisang panas! Hehe.


Sekarang tak gemar lah nak baca novel. Dulu remajew boleh lah. Siap kena marah dengan my mom lagi asik beli novel. I tak ingat lah nama kakak ni. I jumpa dia dekat MPH Klang Parade. Dia jual buku 2nd hand. Which is dia beli baru then, habis baca dia jual balik. Siap datang rumah okey. But now, MPH, Klang Parade dah tak ada. Masa tu famous Liana Afiera Malik. Korang tahu ke? Kompilasi YOYO tu. 1..2..3 I Love you, Dah Kata Daaah! and etc. Banyak okey! Yang I ingat salah satu watak is Kuzer. Memang gila novel lah time tu.Tapi novel kan macam mahal. Sebab I form 3 kot collect novel. Kumpul duit plus minta Umi duit. Haha.


Novel paling mahal I beli is RM60++. Gila kan? Lepas tu my fav novel is Nabila, Pilot Cafe and Ombak Rindu! Hehe. Sukaaa..!

Ahadiat Akashah pun ada. Tapi tak berapa nak suka sebab dia punya bahasa. Tak suka-tak suka pun setiap kali keluaran beli jugak! Haha. Dont know why. Kalau korang perasan ayat-ayat dia macam bukan pure bahasa melayu lah. Ayat campur-campur. My mom memang tak galakkan baca novel untuk galakkan buat esei. Ada ke? Mengalamun ada lah! Haha. Memang tak buat kerja pun!



Then bila demam Seth ni terus nak cari novel tu. Haha. Siap call MPH! Minta reserve! Non-ado..;( I minta hubs carikan. Dah tu dia cari kat kedai alat tulis cina. Memang lah tak ada kan? Entah apa-apa. Grr. Tapi agaknya serba salah he try to find out! Finallly....yay! ;)

"B..beli ayam penyet 1.."
"Tengok lah kalau berkesempatan and lalu I singgah.."

Balik kerja lapo I makan lah Ayam Penyet I tu. Kejap lagi I nampak dia macam tergopoh-gapah kerjakan beg Ayam Penyet tu! Ish! Buat apa lah tu..! Nak share lah tu ;p


Jeng...jeng..jeng..


Ayam Penyet w #noraelena. Tehehe.



Thank u! Belum habis lagi baca lah. -___-'.



6 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

awww... cam seth tan lah!

mamamarissa said... [Reply to Comments]

nak pinjam..nak pinjam please???

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : Seth Tahn anto bunga...;p

mamamarissa : boleh....! ;)

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

so sweetnyer haizi seth tan..hahaha..

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

sweetnya :)

akak dulu suka gak baca ahadiat akashah..tp mula2 je..bila dia start tulis makin merapu ayat2 melayu dia, trus off..hehehe

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

haizi tan dah terpengaruh dgn citer nora elena ek..ekekeke

aku cop dulu kan?