Kecik hati gila!



Korang pernah tak penat-penat masak, penat-penat buat tu tiba-tiba hubs tak makan pun apa korang masak. Jamah pun tak. Tengok je ye! Pernah tak? How your feeling ah? Kecik hati ke? Ke tak ada perasaan? Ke I je yang over? Huaaa...);


It was happen depan mata I sendiri. Isteri dia masak-masak then, hubs dia boleh cakap tak minat apa wife dia masak and tak makan. Tapi wife dia macam buat tak tahu je. I dont know lah perasaan dia sedih or dah biasa so dah lali dengan perangai tak menjaga hati suami dia tu ke apa ke. Tapi...kalau saya. If you nak breakfast better you duduk kedai mamak. Dont ask me to prepare your breakfast!


I dont know...but seriously KECIK HATI GILA! Of course bukan senang I nak bangun pagi nak buat breakfast. It just roti sardin je );



8 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

i malas masak lol!

tapi hubby paksa2 masak jugak! hahaha...

♥ mama eza ♥ said... [Reply to Comments]

aku penah weh...
aku dah penat masak die xnak mkn..
terus aku majuk, aku nanges weh..
sebaek die pujk pastu die ajak aku mkn, die kate die xnk makan sbb aku xnk mkn sekali ngan die /...bole?hahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haha. dia paksa dia makan tak? sometimes hubs okey tapi org sekeliling pulak dok sibuk mengata kan?

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

laaaa, roti sardin ke?? nape tak bwk gi opis jer semua, sedap tuu.. hehehe~

hubby i plak, kalu i msk lauk yg dia tak minat dia tetap mkn tp sikit jelah,kalu msk lauk peberet dia..memang bertambah² la dia..kalu ada buat breakfast mmg tapaukan jer dia,sbb tak sempatlah nk makan beradab kat umah,hehe..

alah shinnaz, si dia tak sengaja kot.or pg ni dia tak rasa nak mkn roti sardin ke.jgn kecik ati ek.nanti lain kali msk jer nasi goreng, sure licin semua.. senyummmm.. :)

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

yang masak masak yang laki tak makan tu sape? ko ke?

sedih kan kalu gitu..kot ye pun tak sedap, jamah sikit pun apa salahnya kan

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

kecik ati la..tp slalu kalau aku tinggalkan sarapan dia makan je..tp skarang ni x sempat nak buat lg, hehehe..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mama Eza : hahaha. tu mengada namanya! hahahaha. Nak manja-manja gitew! ;p

Mrs. Hakim : Kak Mel...you've mad my day :) gelak tau kita baca komen kak mel ni. thanks u! XOs!

Miss Geli :yerlah kak...kita lah..kecik hati tauuu! tak sedap ke apa ke, makan je lah kan..jaga lah hati kita ni ha..bkn mintak "I buat bfast, kasik I beg Gucci" tak okey. kat office nak muntah balik pun takpe. nyampah!

ummiaqeef : kan? bila tak buat..kata kita ni, itu lah. bila buat. secubit je rasanya. kan sng. I tak nak bfast. I nak makan luo. taklah aku lenyek roti tu bersungguh² msk sardin bagai. aku nak sardin biasa, dia nak ada sardin cili. tapi tak makan pun. bengang tahu tak!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

hmm kadang2 suami ni lupa nak ambik hati isteri..kalau akak, akak direct gitau.I kecik hati ni, len kali masak sendiri :P