Kenapa budak suka tanya pelik-pelik?

Malam tadi Kangah texted me "Kak Long, kau tengok Icha ni tanya lagi tahi lalat aku.." Tengah malam okey!

Itu pun nak text kan? Pening aku nak marah Icha jangan cakap macam tu kat Mak Ngah. Hati dia macam kristal! Haha. Sensitip Cha..jangan buat lagi eh?

Pernah okey. Masa tahi lalat nak tumbuh tu dia macam tak dapat terima. Siap nak buang gitu. Sanggup kan?? Ni bila dah lama tak ada siapa tegur, Icha pulak tegur. Haha. #matilamakk

"Mak Ngah..ni apa?" Sambil tunjuk tahi lalat tu.

"Tahi lalat lah!" Makngah cakap

Esok tanya lagi "Makngah..ni apa?" Selagi tak jawab selagi tu lah weh asik tanya..! Adoi!

Nanti tanya lagi.."Makngah!! Ni apa?" Haha.

Tension kan? Asik nak tanya je. Kalau bawak pergi mall lagi lah dia banyak tanya. Sebaik dia tak tanya "kenapa maklong gemuk?" Grr. Maklong campak Cha kat laut! Haha. Suka lah nak tanya soalan pelik-pelik yang menyentap jiwa raga. Adoi!

Besday Cha nextweek, nak kasi apa ya?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

♥ mama eza ♥ said... [Reply to Comments]

kahkah...aku cube bayangkan kalo die tanyer camtu kat ko..hahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haha. kalau dia tanya.....aku cubit dia! hahahha..ala..dia takkan berani tanya punya...!

♥ mama eza ♥ said... [Reply to Comments]

gile kejam....hahaha

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said... [Reply to Comments]

budak budak mmg bnyak tanya -.-" kadang kadang best, kadang kadang annoyed ^^

yatt said... [Reply to Comments]

haha.. btol kdg2 budak ni memang boleh buat kita sentap gak.. mcm my nephew selalu tnya bila acu nak ada anak? tak sentap ko?? adoii hihi...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

kesian...budak tu baru nak belajar cakap, kena la layan.....

p/s : korang kecik2 camtu jugak..x caye tanye cikgu yam..hehehe