Gettin' a Baby - Pt. 19

Since 19th June 2011 until today, 18th July I'm still bleeding. I felt normal like a period every month. Early pregnat I bleeding and I rasa perut cramp 3x ganda dari perut cramp ketika period tidak pregnant. Itu pun menangis for 1-3 day period.

Kita ingat itulah complete misscariage. So, setakat itu sahaja. Tapi petang tadi kita rasa sakit perut gila. Menggila betul. I balik lambat hari ni sebab too many works! Lagi pula Haizi ada kerja sikit. I tak tahan betul sampai I mintak Haizi singgah rumah baru untuk I buang air.

1/2 jam I bertapa dalam toilet. I need water sebab bleeding macam air. Then I rasa ada something big yang keluar. I jerit, menangis and campak! Takutt!

Then pergi Az-Zahrah sebab sakit sangat. Tak tahan. Tapi tak ada doctor O&G pun. Transfer to UMRA. Sesampai scan, check apa entah doctor cakap it is complete abortion. So, yg sebelum ni? Failing pregnancy cums complete misscarriage.

One thing I rasa.. I tak pernah rasa sesakit ini. Hanya Tuhan je yang tahu. Macam orang nak keluarkan baby. Then Haizi said "beranak tak sakitlah..." OMG! Rasa nak cili je mulut dia kan. Sesuka hati. Sah-sah orang semua cakap sakit dan nikmat bersalin tu dapat menghapuskan dosa lagi nak cakap macam tu. Geram je. Orang dah lah sakit.

Got 1 weeks mc. 1another weeks yang boring. Before this yang I bertungku segala tu sia-sia je lah????

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

12 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

shin kena jaga makan tau masa2 mcm ni.. sabarlah dengan ujian ni ye.. kena berpantang betul2 sb nak prepare for some day mana tahu ada rezeki,kan?

akak doakan shin sihat2 belaka..jangan ambik hati sgt dgn kata haizi tu ye..kdg org laki memang tak faham..huhu..

take care ye shin

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

shin! i can imagine that! tabahkan hati ye.. InsyaAllah, semoga akan ade rezeki buat kalian berdua lepas ni.. amin!!!

Qing n Kueen said... [Reply to Comments]

take care babe. dok umah, rehat ckp2. minum air suam jgn minum ais. jgn mkn pedas2. bnyk mkn sayur. insyaAllah, semoga sihat kembali. really miss u... - ira

harrissa.hanie said... [Reply to Comments]

Hi shinnaz,

I dah rasa experience miscarriage cam u tu..mmg sakit. masa tu pk owww sakitnya, camtu kot rasa sakit nak bersalin, then a few month lepas miscarriage tu i pregnant balik. sampai masa nak bersalin pulak ya allah....mmg tuhan jer la tau...sakit bersalin lagi berganda2 sakitnya dari miscarriage taw. tapi bila bersalin, doc letak baby kat atas kita..hee..tak tau nak kata apa...tetiba cam blur..hehehe...lepas2 tu baru rasa bestttttttt sgt2 ada baby taw.

anyway..u jaga diri baik2..rehat secukupnya. org kata berpantang miscarriage dengan bersalin sama jer, jgn sambil lewa.makan still kene jaga..bertungku etc. i harap lepas ni u pregnant balik..i doakan.

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

selamat berpantang shin..take care yek..ko dah rase sakit nak beranak kan..huhu..memg sakit..wpon aku dapat rase normal seblom czer..

jana cun! said... [Reply to Comments]

go mkck... dun be sad.. pantang elok2... pantang kt mna nie?

farra8979 said... [Reply to Comments]

pengalaman kt sama... mmg sakit sgt kan. tp, me blum ade rezeki until now utk spt bb... huhuhuhu...

sumysya said... [Reply to Comments]

utk shin utk ur future...klu ade rezeki lar nt dpt baby,,,,masa bersalin nt biar suami tgk sndiri kite beranak...biar dia tgk sndiri cane baby tu kuar....baru lelaki ni leh faham skit kesakitan yg kite alami....pastu dia lak takut bile kite nk beranak.....

mamamarissa said... [Reply to Comments]

that's y hari tue k.jue tanya pasal complete abortion tue yang...tapi tak pe la, just buat semua tue balik ok...tak yah nak sibuk2 mengemas packing segala tue...all u need now is rest...so, take care dear

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

hihi..awk campak 'benda' tu?kita dulu siap tampung pakai tgn sbb my fren dah pesan apapun yg keluar ambik masuk plastik sbb nnti doc akan tanya mcm2.dh la kita 1st time musti blur.then i pun buatlah wpun ngerikan..mengigil2 dlm toilet opis.mmg ye,smpai hosp doc tnye mcm2,tak campur seluk,masuk alat tah apa2 lg..ikut hati nak nangis jer,tp kuatkn semangat.tatau nk jwp apa,i juz tunjuk jer apa yg i bwk.doc ckp ini hanya ketulan darah,mean belum complete turun.so kena buat d&c.at least u dh complete keluar semua shinnaz.. n terigt masa pantang,minum air ibu kunyit,urut naikkan peranakan,jgn angkat benda berat n kena mkn sup/pati ikan haruan byk2.pengalaman ni buat i amik masa gak la utk i proceed concieve kali ke-2 skang ni.bila bdn dah sedia n semangat dah pulih,teruskan usaha.. insyaAllah, rezeki akan dtg lagi..doa,yakin,usaha n tawakal..

* juz kongsi my pengalaman.. n now i tgh bina semangat utk sakit bersalin pula.. :)

MRS. K said... [Reply to Comments]

jaga diri!

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

stokin selalu pakai, jgn makan memende sejuk, timun tu jgn makan..pantang orang keguguran ngan bersalin sama je..jangan ngelat...