Hey Bos!

Dapat message fasal status hubs yang ada orang kata kerja dia tak bagus, pergilah mana-mana sama je. Maybe hubs kerja company capai target kot! So, tak capai target kena hentam. Well, tanggungjawab besar macam-macam lah orang cakap itu ini.

Pity him. Lately, FIL sakit masuk ICU. Dengan keadaan kita yang tak menentu. On-Off to hospital. Semua hubs temankan. Waktu tak diduga sekali gus kena. Tak apa lah. Keadaan semakin beransur pulih. InsyaALLAH :)

Korang pernah tak fikir kerja yang memang saja-saja nak kena marah dengan customer? Yes. Tu kerja hubs. 24/7 customer keep calling! Diaorang ingat orang takde life ke? Yeah!

Cuti, asik balas emel! Apa tu? Cuti ke? Pakai lah Blackberry boleh check emel. Kalau telephone biasa angkut lappy! Luckily Perhentian dulu takde wi-fi, service internet pun mahal. So, he stopped surfing and replied email!

I tak tahulah dia kerja macam mana. Kalau masa dari pick up I kat office still ringging sampai balik rumah tak habis engage. Masuk lif, takde line senyap sikit. Kat rumah sambung balik! Tapi I bayangkan orang macam tu TOO BUSY! Kan?

Ingat lagi 1st I kawan dengan hubs orang kata dia poyo, budget bagus and banyak orang tak suka. Tapi agaknya jodoh tu panjang I kawan dengan dia juga. Dia memang poyo! Haha. No lah! Dia macam poyo je sebab poyo macam semua nak explain, nak story. Macam kau sorang je tahu and betul. Tapi betul what! I dapat info dari cerita poyo dia tu. Taklah pulak dia cerita benda meng'up'kan dia. Sangkaan kawan I tu salah sama sekali.

Then, I tengok dia dengan staff dia pun okey je. Sporting apa dapat bos macam tu. Kau pernah bos kau risau balik malam-malam kau hantar balik? And staff dia pun macam selesa dengan dia.

Pernah tau hubs dapat bos baru. Bos baru dia tu macam brutal gila. My hubs skema gila. Bos dia cakap, my hubs explain macam tukang masak. Slow and tak menarik and "aku tak suka kau lah" boleh big bos cakap macam tu? Sentap tau hati kawan tu. Terus ajak I pergi makan nak tengok dia bersedih and finally dia okey je dengan bos!

Tapi maybe lah dia kerja tak bagus. I don't know sebab I'm not his staff. So I tak tahu pun. Kalau tak bagus, kita ajar lah. I don't think hubs tak suka belajar. I think he's ok lah! Tak baik tau orang cakap macam tu. Cuba lah motivated orang bukan demotivated orang!

Motif entry? Haha. B, b bos yang baik sangat! I tak pernah jumpa bos yang baik sangat and sporting macam b! Ignore people macam tu ya! Dia tak ada kat tempat b. Of course dia tak tahu nak handle. Trust me, rezeki kat mana-mana. Once ada kerja lain kita move on ya? XOs!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


3 comments:

AqeW MeWSicK said... [Reply to Comments]

betul2.... bos mmg terbest
sy yg x bersemangat sejak kener transfer nih...
xper bos, kiter redah jer...
say tahu bos leh wat....

ann said... [Reply to Comments]

sama la shinnaz..dpt hubby keje private mmg susah skit..kita kene byk sacrifice n jgn expect dia kene salu ngn kita..n bila kita ada prob/sakit xleh simply ring him n expect dia balik cepat..laki keje gomen bleh la.. last week aku minor surgery buang cyst..aku g sorang..sbb takhak ganggu keje dia.. aku jd kesian bila tgk dia stress..

ann said... [Reply to Comments]

sama la shinnaz..dpt hubby keje private mmg susah skit..kita kene byk sacrifice n jgn expect dia kene salu ngn kita..n bila kita ada prob/sakit xleh simply ring him n expect dia balik cepat..laki keje gomen bleh la.. last week aku minor surgery buang cyst..aku g sorang..sbb takhak ganggu keje dia.. aku jd kesian bila tgk dia stress..