Minggu ni asik cerita rumput carpet je..!



Stress I okey nak pindah rumah baru ni. Pening. Orang kata tak payah lah beria-ria nak mengemas. Apakah? Kau perempuan takkan kau tak mengemas tak? Haru je laki I nanti okey.


Seperti sekarang memang tiada sebaran perubahan. Ramai yang hulurkan bantuan. Bukan tak nak. Segan lah. Rumah aku, kau yang kemas. Boleh gitu? Haha. Tak apa lah. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Nak settle cat-cat ni semua. Lepas tu drill, air-cond, Astro and lain-lain.



Astro ni kan tak tahu lah nak buat macam mana. Asik calling je nak suruh ambil pakej itu, ini. I nak upgrade to beyond dan pemasangan ke rumah baru katanya free. Free?? Tak caya lah. Hari tu kata tak caj apa-apa masa pasang PVR tapi kena caj wayar pulak 70++. Apa kes?



Semalam kerja kan tanah sekangkang kera. Mak I cakap "tanah besar ni pun 5 orang kerjakan.." Kita tak larat tau Umi..); Mula-mula beli dalam 8 petak rumput tak cukup. So, beli kat area Sg. Merab. Memang ada. Kat situ pulak dia tanya "Akak nak rumput carpet jenis apa? mutiara? Japan? Philipine?" Wahh..gitu! Setahu aku rumput carpet itu je lah. Haha. Rupanya rumput Japan tu memang rumput macam dalam cerita Jepun lah tu kot. Haha. Tapi I ambil Philipine lah sebab dah asal beli yang itu. Kang ada tenggelam timbul pulak! Kat Meru RM3. Tapi kat Sg. Merab tu dia caj RM4.50.



Lagi satu nursery Sg. Merab tu tengah promo, pokok cili RM1. Geram lah tengok pasu bunga. Haha. Pasu jelah. Bunga tak minat nak tanam! Boley?


Lepas kerjakan rumput tu duduk melepak bawah kipas sampai petang. Haha. Tak tahu apa kemasnya! Haha. Today my Ayah datang cat rumah pulak! Kita tunggu..! Haizi kata cantik. Tapi color tu gelap gila. Sedang elok lah tu. Dalam gua gitu! Haha.



8 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

yeay! selamat mendeco! nanti nak sekodeng umah tau, hahaha..

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

wah..dah mengecat..nti mesti ko xnak bangun g keje sbb ko duk lam gua..hahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hahaha. sekodengan je nape? dtg lah tolongggggg ;p

Qing n Kueen said... [Reply to Comments]

best... dah siap cat lagi... jeles ai. huhu... takpe, slowly kemas k. bw brg sikit2. u jgn angkat yg berat2 plak k!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_eza : haha. ngantukk.ngantukkkk...;p

Qing n Kueen : ala..I doakan semoga u cepat juga pindah okey..and ada rezeki tu..:) I tak angkat..I minta tolong my 2 sisters and Haizi :)

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

akak suka langsir itam ko tu...akka cari kat jakel, kat nagoya takde pun itam penuh camtu..mana cari??


kalu ko pegi beli pokok cili rm1 sepokok, tolong beli untuk akak seklai...macih...

astro dari pakej biasa, tukar beyon, memang free..kan akak pa sang dah ritu..tapi, masa nak dapat tu macamo rang g ile mengamuk

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Miss Geli :kita beli kat Nilai lah kak..:)

Okey. Insyallah pergi lagi sebab nak beli untuk mak kita punya :) nak yang ada cili ke or nak yang ada pokok je?

so caj pemasangan tu free lah dari rumah lama ke baru..gitu?

nems said... [Reply to Comments]

Suka design rumah awak nih..suka suka suka :)

Kaler tu sangat cantik dan langsir tu pun menarik. Rasa redup aje rumah awak.

Pasni boleh tukar langsir yang ada bunga or tanah warna match dengan dinding ..mesti lagii cun!