Sale @IKEA

Unplanned. Kebetulan my mom tak ada kat rumah 1 hari so, I hang out with my 2 sisters and my cousin! Yeeeha!

Almost 3 weeks tak keluar. Aduh...boring gila! Ingat nak tengok movie. Otw to The Curve kereta rosak! Aduhaii...bulan ni dah berapa kali kereta rosak. Dulu kereta Haizi, then kereta MIL, then kereta my mom. Cost nak repair tu....-__-' dengan nak pindah lagi. Nak beli langsir lagi. SOBS.

Kali ni temperature naik tinggi gila. So, hantar workshop terus pergi The Curve. Tak ada movie yang available. So, makan meatball. Lama dah tak pekena...;p

My cousin ajak pergi round IKEA. Ala...tak ada mood lah. Gaji tak masuk lagi kan....); Buat sakit hati je nak cuci mata. Hehe. Tapi teman kan juga. Nak survey. Kot-kot dapat gaji nanti terus beli kan? ;)

I beli dish drainer. I memang tahu okey harga dia sekian..sekian..sekian.. I dah check kat website IKEA lagi harga dia sekian..sekian..sekian..tapi!!!!!!!!!!!!! bila bayar tu tiba-tiba jadi ++ pulak! Wasting tapi dah kat kaunter orang tunggu kan? Bayar je lah...);

Haizi cakap "nak tengok dish drainer you tu penggunaan dia praktikal ke tak..."

Nak sedap kan hati "Betulll...you akan asik basuh pinggan je..." Wahahahahhaha.

Then Haizi minta I tunjuk I beli apa. I bought this benda comel. Kalau kat IKEA dia comel, bawa balik rumah dia biasa-biasa tapi kecik comel je. "Ni nak buat apa???" Haizi belek-belek. "Eh..tu letak sambal belacan okey whatttt..!!!" Haha. "Sambal belacan setahun sekali pun tak ada..." Hahahhaha. Comel okey!
Macam makcik-makcik dah I kumpul glass! Hehe. Bukan apa kalau I rasa benda tu comel and murah, I beli. Then, paling best. Retail price, RM99 after less RM29. Cheaper gila. Murah tak?


Korang imagine ni satu set x 4. Gituuu...Sekali lagi Haizi tanya "ni nak buat apa?" I jawab "ni petang-petang I masak bubur kacang untuk you I letak lah dalam ni..." Wahahaha. "I tak makan lah bubur-bubur ni.." OKOEYYY!!! "I letak nasi gorenggg!" Ngada.

I rasa dish drainer tu penting untuk I tapi dia rasa tak praktikal pulak! Susah pergi tanpa hubs. Ada je yang tak berkenan. Tapi lepas dapat gaji nanti I nak pergi lagiii...;p Sale sampai hari Ahad ni tau ;)




2 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ala.. x bgtau pun pegi.. kan nak kirim? :(

aanthegenie said... [Reply to Comments]

lama sudah tdk ke ikea...bleh dijadikan salah 1 plan berjalan dihujung minggu!:D