Baju Melayu


Cerita dia macam ni. This year adalah tahun pertama beli kain ela, satu kayu lah konon nak buat baju melayu and baju raya kita. So, beli hujung bulan June hari tu. Tapi..tailor katanya dah tak ambil. So, I hantar lah kat satu tailor Indonesia ni. Sekali hantar baju, memang cantik amat! Kemas gila. Butik pun hantar kat dia. So I percaya lah.

Then semalam ambil baju ni. Sekali pakai besar gila. Boleh masuk 2 kali Haizi ni! Haha. Mahunya dia tak mengamuk. Baju raya katakan. Mestilah nak segak. So, I patah balik pergi rumah tailor tu complaint-complaint.

"So, ambil ukuran baru lah. Ni besar sangat ni..." kita cakap

"Tak perlu kak..saya boleh agak je ni.."

WTH? Agak????? Then, nanti kalau kecik macam mana pulak? Kau boleh besarkan? Aduhhh! Betul-betul spoil lah tailor ni!

Pity him. Tapi nak alter kecik kan sikit. Gelebeh.

"I kurus sangat ke sampai baju boleh besar macam tu...?"

"Tak OK!!!!! you tak kurus pun..tapi baju tu yang besar!!"

#Suka nak ambil kesempatan. ;p




3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

siannye haizi..baru pose setengah bulan dah kurus byk..kagum! ekekeke

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

hahaha bole pulak larik ukurannyer

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : hahahhaha