Bebola Udang Beroti



WOWEE! Nak suruh korang buat ni jugak! Sedap sangat. Macam cekodok tapi tak guna tepung.


Bahan :-




1) 5 keping roti. Siat halus-halus


2) 1 biji bawang potong dadu


3) 4 biji cili api. Potong halus-halus


4) 1 biji cili merah. Potong halus-halus juga


5) 8 ekor udang


6) 1 Kiub pati ayam


7) Garam secukup rasa


8) 1 biji telur ayam


9) Daun sup




Korang gaul je sampai dia sebati. Sebati ke? Ala. Ni sebijik macam cekodok. Lepas tu genggam-genggam macam bebola.






Lepas tu goreng. Serius, Haizi love it so much. And sedap sangat dia kata. Sedaplah..sebab dia memang suka makan benda macam ni. Katanya cekodok. Of courselah sebab I buat cair, so tak bulat pun. Wahahaha. Yang penting udang tu. My fav seafood ;) Btw, resepi ni I dapat dekat blog Aku Bukan Chef : I feel gojes bila memasak!




Sesuai untuk sahur and kudapan for berbuka. Bai.




6 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ni mcm cucur udang..hehe..

yatt said... [Reply to Comments]

adoii sedapnyer.. pagi2 buta ni lapar giler tgk..nak try buat gak la :)

Ayuraza said... [Reply to Comments]

sedapnyer..tak penah makan lagi..tapi kalo cekodok beroti penah la..hehe..tak tercabot ke udang tu dari roti?? ke kena letak apa2??? hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haha. bukan cucu udang dah ni..tak tahu apa nama. tak rupa bebola langsung! caiyaq!!! hehe. tapi mmg best sbb dia da udang! yeeha!

h a i z i said... [Reply to Comments]

sayang nanti buatkan lagi.. syedap!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Ayuraza : Ayu, mmg dia terpisah dgn rotu sebab dia terlalu cair..);