Gettin' a Baby Pt. 20




gambar diambil sebelum D&C.



Quite interesting! Wearing a 'new clothes!



Still +ve. Eee! Kalau perut dah besar mesti ada isi. Almost 1 month bleeding. Sebulan tak puasa );

I'm start rasa tak selesa sebab macam lama sangat. Is it normal bleeding for 1 month after misscariage? Last jumpa Dr. Ummu cakap dia akan bleeding for 2 weeks then depend setengah orang kadang 1 week. And after habis bleeding baru jumpa dia.

So, dah sebulan lebih kot..tak sabar heh aku nak pergi jumpa. Kebetulan semalam is heavy bleeding. Haih! Then check UPT still POSITIF yaw! Tapi dah pudar sikit. Then Dr. Rafi minta cuci. Korang nampak tak? Memang terlalu pudar, dekat-dekat je nampak. Hehe. Tapi nak tunjuk jugak! :p

Erm..bukan D&C tapi suction apa entah. Lebih kurang lah tapi dia nak cuci juga. Huaaa..): Aku nak raya lah weh!!!! Nak postpone lepas raya tapi...takut effect dalam badan sebab bleeding sangat lama );
Yang kita bulat tu Dr. Rafi kata rahim. Supposed tak ada yang color putih dalam tu. Tak berapa nak nampak sebab haha kita pun tak jelas. Tapi Dr. kata still bleeding. I decide untuk buat lepas raya memandangkan masih terdapat darah di dalam rahim. Of course I request lepas raya sebab I nak makan lemang, rendang, semua-semua. Tapi disebabkan I nak pregnant lagi and for kesihatan will do secepat mungkin. Dr. Rafi cakap lepas buat tu, esok kau dah boleh main bola sepak. Boley?

Hopefully, I can hari raya sakan! Yay! Amin..amin..:)




3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ish musykil aku... confius betul..

mamamarissa said... [Reply to Comments]

like i said through sms...insyallah, everything will be fine...don't worry, u still can enjoy ur raya dear *hugs*

♥ Elin ♥ said... [Reply to Comments]

hi salm perkenalan

tahniah!!
tahun nih beraya tentu seronok kan! ;)


ap pun selamat hari raya.