Iftar Day 17

Kekadang rajin nak snap picture. Kekadang malas lah! Haha. Semalam nak alter baju melayu Haizi, then buka sekali kat rumah my mom. Weee!

Sebelum balik Meru pergi Alamanda. Mak haih! ramai gila orang. Tak pernah tengok Alamanda ramai gitu. Hehe. Tujuan utama I nak dapatkan envelopes duit hari raya. Haha.

"Semata-mata nak sampul tu nak beli-beli kat Cold Storage buat apa?" Haizi bebel-bebel.

E..sukahati lah..! Comel okeyyy. Tak lah comel..tapi suka. Haha. So, I berfikir nak beli untuk apa bawa balik Meru. Haha. Beli buah lah! Erm..apa kejadahkan buka puasa makan buah. Diaorang tu bukan makan pun. So, beli air Twister Laici. Haha.

Beli 4 botol besar, 5 botol kecik. Terus bayar.

"Nak sampul boleh?"
"Sampul raya tu kena RM50 and above baru dapat.."


Huaaaa...); Tak cukup RM50 niii???

"Erm..tak apa lah.."

Then, dah habis dia bayar cashier tu kasik uolls! Haha. Dia kata muka I sedih je tak dapat tu yang kasik! Haha. Itu pun nak kecoh! Haha. Sanggup okey nak sampul semata-mata. Haha. Gila. Ala..saja je ajak Haizi survey barang sukan. So, buat-buat alasan nak sampul. Wahaha. Tahun ni Shinnaz bersama dengan sampul duit raya. Wahaha.


Bila balik tengok air Twister tu banyak kat rumah. Haha. Tamak betul lah! So, simpan stock raya sekali okey ;p

Eh! Menu semalam super sedap. My mom masak ikan talapia gulai lemak tempoyak and ikan talapia goreng.
Masa kat ALamanda, "Umi nak kirim apa-apa tak?"
"Erm..beli chicken rogers..!"
"Hah? chicken rogers apa??"
"Ala..semalam Kak No cakap dia makan chicken rogers kat Tesco, katanya sedap"
Haha.
"Kenny Rogers lah!"

So, beli whole chicken black pepper. Yums! I tak makan pun. Tak suka Kenny Rogers. Hehe.
Then, ada sambal tumis ikan bilis petai and sayur campur. Yums!
9.30pm chow balik Putrajaya. Balik-balik tengok rumah kemas. WOW! Haha. Buka almari pun kain baju sume dah gantung dengan lipat. WOW! WOW!

"rumah bersih tak???"
"bersih.." masa ni tengah minum ubat batuk!


"Tak puji pun..?" Haha. Perlu ke?????

I terus tidur. Wahahahhaah. Bersih, kemas. Alhamdulillah. Thank u!



5 comments:

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

sape yg kemas umah ko?sedapnyer kenny...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

balik2 smlm xde perubahan pada rumah..Alhamdulillah.. *sentap

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama eza : haizi lorr..dia cutiii ;)

ummiaqeef : hahahahahahah :p

yatt said... [Reply to Comments]

dapat bayangkan muka u shinnaz.. sampai org tu pun leh bagi gak angpow..hihi

LiYaNa.MaZLaN said... [Reply to Comments]

sedapnya ayam kenny rogers... =)