Iftar Day 24


Since awal puasa, memang dah plan nak pergi berbuka puasa with my counsin, Ly and Jana. Tapi katanya busy so terus malas nak plan. Kalau plan mesti tak jadi. So, Jana terus book kat Serai, Subang.

Kebetulan I EL sebab dot dot dot ); So, sampai Empire awal lah. Hehe. Shopping lew..;) La Senza sangat best sebab tengah SALE! I loikkee!

Our menu for iftar semalam is I ambil Ramadhan Set for 3-4 pax.


Starter, Beef and Chicken Satay.


Siakap steam, ni sangat ohsem!

Sayur campur oyster rasanya. Sedap!
Udang masak kantan ke apa entah.
Sedap and masam sikit.
Tomyam pun super nice!
Rendang daging. I tak rasa. Ulam-ulam. Terung tu sangat sedap gila!
Then Haizi order ala-carte, Nasi Lemak.
Sedap juga. Yums!

I order air Minted Calamansi Soda.
Eee..sedapnya!




Tapi set ni kasi air sirap selasih dengan kurma and fruits! After half and hour lepas berbuka baru my cousin sampai. Adoi. Dah habis dah semua. So, diaorang order lain,
Manggo Chicken super masam but nice.
Butter prawn. I tak rasa juga sebab kenyang gila.

And our dessert, Berry Pavlova semestinya!
Mwahs! Sedap! Haha.



Terima kasih atas rezekiMu Ya ALLAH!






6 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

giler banyak korang makang!

jana cun! said... [Reply to Comments]

haha.. jam dowh...
mna resit? =p

CIK NANA said... [Reply to Comments]

Heheh. sedapnya nmpk pavlova, x pnh mkn lg.

aku.mamalia.wanita said... [Reply to Comments]

giler menggoda makanan....

Anonymous said... [Reply to Comments]

boley bgtau x harga set tu brape??teringin laa bbuka disana juga..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : hahahaha :p

Jana : tak baik lah..bwekk!

Cik Nana : sedap tauuuu ;)

mamalia : hahahha..terliur kan tapi mmg sedapp..must try!

Anon : fyi, palign rendah tak silap RM130 or RM150. menu lebih kurang, air disedikaan sirap selasih tu plus kalau ambil set lagi mahal lagi banyak lauk. Yang I ambil RM160. Cuba okey ;)