Ni saje-saje tau. Tiba-tiba je macam terfikir...



Ni tiba-tiba terfikir tau ;(

Macam mana ya raya tanpa suami? Kalau suami menghadap Ilahi okey lah. Yang pasti redha. Tapi suami yang beraya bersama isteri yang lain? I cant imagine! So sad. Bila dengar cerita tu rasa macam alamak! sedihnya.

Kita memang ada perangai macam apa pun tak tahu. Suka nak imagine bukan-bukan. Macam fikir "Eh! nanti aku tak ada Haizi kahwin lain tak?" Boleh tak nak fikir macam tu? Lepas tu sedih sorang-sorang. Haha. Psiko habis.

"B, kalau orang tak ada..b kahwin lain tak?"

"Erm..kahwin lambat sikit kot..!"

Perlu ke? jawab "tak..." boleh tak? Haha. Then, I geram tetiba. Bengang. Haha. Perlu ke nak kahwin? Haha. Maksud kita, kita rasa macam tak sanggup lah kan nak share 2 orang walaupun kita dah tak ada kat dunia ni. Macam mana lah yang share tu kan? Kalau fair is okey, kalau tak? Kesian salah seorang.

Lagi-lagi kalau share nanti, kita nampak yang baru tu pulak lagi baik and best dari kita. Huaaaa..); Sedihhh! walaupun dah tak ada kat dunia time tu.

Sometime bila I fikir macam ni kan tiba-tiba nak cakap "you, you duduk je..bak I buat semua.." Haha. Tiba-tiba nak jadi solehah sangat!! Muhasabah diri gitu kan? Yerlah, kita melihat keperitan orang lain, kita dapat berfikir kan?

Rezeki, jodoh pertemuan di tangan ALLAH. Semoga hubungan yang berkekalan hingga kehujung usia. Bulan-bulan puasa sensitif pulak! SOBS.

Sedapnya soup ayam kan?








7 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

kuangkuangkuang...xoxo!

>_<

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

suka lew tuu! ngada!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

hehehe... memang pon, kdg2 akak pon terfikir gak..pastu emo sendiri..keh keh..

yg penting, sementara kita ada peluang ni, kita buatlah yg terbaik utk suami kita,kan:)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

betul tu kak hana. selagi ada peluang ni nak bagi yang terbaikk! ;)

eima said... [Reply to Comments]

tak penah plak pk ... sbb tak sanggup rasa nye ..cuma aku pk klu aku mati awal mana la anak ngan laki aku nk dok ... umah pun takbeli lagi ..umah skrg ni tumpangan kerajaan je ....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

eima : haha. pandai lah kot dia cari dia kan lelaki. adoiii! who know, dapat bungalow ke..huaaaa..); psiko tak habis2! haha.

Diari Hati Si Pari-Pari said... [Reply to Comments]

aku pun de gak pk kdg2..siap ckp kat laki aku, kalau ayg pergi dulu, kawin jela baru..tapi kKALAU ayg pergi dulu la..lau tak JGN HARAPLA nak kawin baru..pastu aku ckp, jgn plak abg bunuh ayg semata2 nak kawin..haha..mental kdg2 pk mende repek2 ni..