Gettin' a Baby - Pt. 21




Sibuk sangat nak beraya, belog pun raya juga lah! Hehe. I jadi buat 'cuci-cuci' tu. Actually dia bukan cuci yang D&C tu. I pun tak berapa nak paham sebab I rasa mana yang terbaik, okey, buatlah. Lagi pula bukan bidang I nak tahu-tahu semua tu, yang tahu sihat and tak ada kesan apa-apa. Itu je.

Mengikut kata Dr. Rafi dia tak buat D&C tapi dia buat suction and evacuation. Lebih kurang katanya tapi yang ini lagi moden dari D&C and tak sakit. FYI, I kena tahan jam 5 petang. 6 petang masuk ubat and pukul 10 malam baru buat. Kira berapa jam I tunggu? Selagi tu lah I asik tanya nurse and doctor sakit ke tak? Haha. Nurse ni pun satu, kejap sakit, kejap tak!

Dr. Rafi cakap "hari ni you buat, esok you main bola...!" Haha. Pergghh...harap-harap lah kan sebab nak shopping raya okey! Haha. Memang pun! Khamis cuci, Jumaat I dah pergi Empire. Haha.

Yang I ingat, I kena tolak masuk bilik tu, then baring and borak-borak dengan doctor. Hehe.

Doc : Kenapa muka takut puan?
Me : Of course lah! I tak pernah buat...);
Doc : Dont worry tak sakit tapi yang ini akan sakit!

Hah? Owhh..rupa-rupanya dia nak cucuk jarum kat tangan masuk ubat. Tak sakit lah yang ini! Haha.

Doc : Okey ini je paling sakit. Yang cuci tak sakit langsung. I masukkan ubat magic ni okey?

Kita senyum terus tak ingat apa dah. Then dia kejutkan suruh bangun. Dah siap! Haha. 3 hari 3 malam okey I fikir, betul ke doctor ni buat kerja? Haha.

Ahad sebelum balik kampung, I jumpa Dr. Rafi sebab dia nak make sure Im okey.

"Doctor, betul ke kesan dia macam ni je?"
"Kesan apa tu?"
"Lepas cuci tu?"
"Kenapa?"
"Tak sakit pun, I boleh jalan-jalan pergi shopping?"
"Haih..you ni sebelum buat complaint, lepas buat pun complaint!"

Haha. I just pantang for 1 week je. Sebab tak tahan tengok lemang, rendang. Haha. Then Dr. Rafi kata boleh process. Haha. And kalau ada rezeki, ada lah bulan ni, kalau tak ada start with Clomid again.

Takuttt! Once I ambil Clomid, dia akan start mcm dulu. Tak lekat! );



3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

good luck!

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam,

i'm ur silent reader and have been following ur blog since early 2011.
me too cuci khamis 25hb.
jumaat dah discharge.
second time buat within one year.
phobia nak pregnant lagi.
this time nak tggu both emosi and fizikal betul2 kuat baru continue usaha nak conceive.
wish u best of luck.

:)

nad

eima said... [Reply to Comments]

terus kan usaha ek....
jiran sebelah shinnaz pun sama gak ... tak dak rezeki lagi ...bFF kite tu ...

kite doakan awak murah rezeki....