JJCM : Kenyy Crab, Uptown Damansara




Boleh hari raya pergi IKEA. My cousin cakap "raya pun ingat IKEA..!" Haha. Bukan cari apa. Kangah ni ha nak cari almari lah. Apa lah. Para lah. Ingatkan tak ramai. Pukul 12 sampai pun parking IKEA dah penuh.

Cina lah kot ramai. Melayu pun ada jugak. Siap berbaju melayu gitu! Haha. Well, pergi IKEA kena makan meatball. Boring gila. Dah lah ramai gila orang beratur. Kangah pulak nak meatball jugak! Adoi!

Last-last, Kangah tak beli pun almari tu, I yang beli. Haha. Terbalik sudahhh! Comel je almari tu. ;) Kalau ada anak, letak baju-baju dia kat situ. Motif? Haha. Kuaters ada 1 almari je. Tak cukup okey!

Then, singgah beli DVD dekat Uptown and Haizi cakap "Eh..Kenny Crab dah bukak lah..!!"

"Mana?Mana?...Kenny Crab tu kedai apa?"

"Kedai ketam lorrr.."

"Nakkk!!"
Menggelupor aku okey nampak ketam!!! Haha.

Tapau je. Dont know promotion ke apa. Tapi kedai dia memang jual ketam and ikan. Segala jenis masakan untuk ketam ada. Tapi kedai dia macam kedai orang cina. Mula-mula takut juga lah kan tapi nampak logo halal tu, Alhamdulillah :) RM20/seekor (ketam)

"Mahalnya..!" Kangah belek-belek menu.

"Ketam cina, besar, ketam melayu kedekut!"

Betul kan? kalau kedai melayu suka nau guna ketam bunga. Ketam merah tu gemuk, isi pun banyak! So I order 3 jenis masakan.



Ketam Sweet and Sour


Ketam Salted Egg


Ketam Cheese with bun


Kesimpulannya, nak cuba boleh. Untuk kesedapan sila pergi Cheng Ho! Haha. Salted Egg dia kurang and dry gila. Orang nak gravy baru best! Hehe. Yang cheese tu okey lah. Sweet and sour dia langsung tak boleh blah!

Sekian, terima kasih.







3 comments:

eima said... [Reply to Comments]

laki aku suka ketam....
tp aku mmg tak leh blah ngan ketam.. mls... muahahaha

sekor RM20 x 3 ...huhuh mahai nye

MRS. K said... [Reply to Comments]

i tak makan ketam! eceli tak pandai makan.. muahahaha

h a i z i said... [Reply to Comments]

ngehhhh.... ada 2-3 lagi kedai ketam bukak...xmo habaq kt sayang noo...