JJCM : Tupai-Tupai, Sect. 12, Shah Alam


Semalam balik dari UMRA tak tahu nak makan apa. Favorite restaurant tutup, still beraya ke apa? Singgahan Rasa.

So, banyak kedai tutup. I pergi Tupai-Tupai jelah. I cari Siakap Steam Asam Limau. Ishh...sedapnya! Haha.

Tapi tak ada lah. Kat Sect. 13 ni pelik-pelik lah masak Siakap dia. Siakap Asam Kari lah, Siakap soya sos lah! Adoiii..! So, I order Siakap Soya Sos lah.


Then, order sotong crispy. Tak crispy langsung! Stock boleh baling kat dinding. Keras nak mapuih. Haha. Perlu ke kat menu letak sotong crispy walhal sotong goreng tepung guna tepung jagung. Menu nak awesome! Huh!
Then order baby kailan garlic. Ni je okey. Habis tu takkan nak makan nasi dengan sayur je kan? Hadap je lah. Lagi pula I yang request pergi Tupai-Tupai. SOBS! Tak sedap lah Tupai-Tupai ni dah. Last time I pergi order goreng-goreng and its okey. Crab Salted Egg pun okey but dry lah pulak. Sebaik lah sedap juga. Untuk ala-carte not recommended ya.

And me order Jus Durian Belanda, manis gilo. Tak lalu nak minum. Haizi order Jus Tembikai. Tukar lah. Haha.
"Eee!!! Suka nak order air pelik-pelik lepas tu tak minum bagi kat b!" protes lah tu kononnya.

Hahahahaha..

"Kena lah try. Tak try mana tahu sedap ke tak sedap kan? Bak sini air Tembikai tu!!!!" ;p Sudahnya, me air Tembikai, Haizi air Durian Belanda tu! Haha.



5 comments:

eima said... [Reply to Comments]

tak suka mknkedai yg ade nama gitu tp mknan hampeh ...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kan? dulu sedap jugak..skg tak berapa lah..adoii!

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

kat kajang ade gak kan? tp x pernah pegi pun..

jana cun! said... [Reply to Comments]

singahn rasa da buka da la... sdp kn lontong die... haha...

HeRRy D' PutRa said... [Reply to Comments]

best ker tupai2 ni eh??? aku x pernah pun makan kat restoren ni... huhu... dia specialize tang mana eh???