Lauk minggu lepas...


Kalau I tinggal sorang-sorang malas nak masak. Tapau je sudah. Tak pun. Goreng telur je. Haha. So, kita tengok gambar makanan je.

My fav sayur.
I rasa tak kisah apa-apa jenis sayur tapi mesti letak udang.


Then, ni fav Haizi. Me not like kecuali.....makan dengan cekodok. Sardin.

Super simple tapi mesti ada ikan goreng. Actually, I lapar gila and I nak juga masak so, I defrost ikan kembung tu. Haha. This is 1st time ever I defrost ikan. Boleh ke tak sebenarnya? Selalu ayam. I tak tahu nak defrost berapa lama. Haizi kata 3, 5 minits je. Tapi keras jugak! So, I buat lah 30 minits! End up dia jadi ikan kembung rebus. Haha. Kepala ikan semua terkulai layu. Sayang membazir I goreng je. So, ini ikan goreng w/out head! Scary!


Then, semalam teringin nak manggo sticky rice tu so I pergi Chakri. Yums! Sedapnya!!! Then, I tapau juga nasi goreng pattaya. Tak suka lah nasi goreng macam ni. I prefer kedai Kelantan biasa kot. Lagi sedap. Itu je.




4 comments:

::Mamalyna:: said... [Reply to Comments]

shin, try goreng dulu sardin tue... lagi sodap! for sure haizi tambah2 nasik, heheh... make sure time goreng sardin tue, tutup kuali ngan tudung periuk coz ia meletup2 sikit, heheh

eima said... [Reply to Comments]

nasi ngan mangga ??sedap ke...

MRS. K said... [Reply to Comments]

rajinnnya... anak sapo la ni?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mamalyna : hahaha. kak..thanks for the resipe. tu yg takut meletup2 tu..hahahhaha

eima : sedapp..dia kategori dessert, pulut makan dgn manggo then dia ada santan/susu sikit. not bad! must try ya :)

Mrs. K : hahahahah..anak cikgu yam lah :p