MMM : Ulam Terung


Gitu kan? Haha. Nak main masak-masak (MMM) sangat? Okey kali ini nak bagitahu kalau malas masak sayur. Me suka potong timun, kacang botol and apa-apa lah ganti sayur. Tu tahap malas sangat lah. Tapi kalau malas nak mamps, tak payah sayur lah kan? Wahaha.

Boring lah kan asik-asik timun, kacang panjang. Apa kata buat ni, Ulam Terung.


Bahan-bahan :
1) Terung panjang
2) Telur
3) Garam

Cara-cara :- Potong-potong terung bulat-bulat, panaskan kuali. Make sure minyak tu cukup panas untuk menggoreng. Then, masukkan terung dalam telur yang dah dipukul dengan sedikit garam. Goreng sehingga kekuninga. Jangan garing. Nanti jadi keropok :p

Sedap makan dengan nasi panas! Yums!

Yang ini, bukan I masak :p Ni kat Serai. Wahaha.




2 comments:

eima said... [Reply to Comments]

sedap jugak mkn terung ngan sambal belacan kan

nurul izzati said... [Reply to Comments]

yun da try! sdp jgk! yumyum!