BB Cream



I'm not right person yang boleh cerita fasal make up. Haha. Tak reti. Tapinak tanya apa fungsi BB Cream? 1st time dengar I thought baby cream. Owh..thats why kulit dia cantik, macam baby skin. Haha.


Then, I pergi Her Nail Story ada beautician tu kulit dia lawa gila okey. Of course lah cina kan. Cina kulit dia kan putih, licin. Weolls sempat tanya dia guna apa. Then dia cakap guna BB cream je. Make up pun tak. Ish..takkan lah..-___-' Then, google pun ramai yang recommend BB Cream ni. Dia banyak jenis kan?

Then, my sister cakap nak beli jugakkk!! Hehe. So, survey kat Jusco.Dia macam liquid foundation ke? or concealer? Tak pakai lagi sebab my skinvery-very oily. Ada tips nak hilangkan muka yang berminyak sangat? );





3 comments:

hana faza said... [Reply to Comments]

akak dulu muka jenis berminyak tahap gaban... tp bila rajin wat scrub and mask yg oil control, alhamdulillah, skrg improved dah..tak risau sgt nak mengelap ke hape..hehehe..cubalah shin.. akak guna scrub apricot st.ives.mask plak nivea..

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

aku pon gune BB cream neh..tp brand spa member aku...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hana : st. ives tu mmg bagus kan kak..insyallah nak buat nanti ;)

mama_eza : ooo...aku tengok kat Jusco hari tu..;)