JJCM : Delicious, Bangsar Village II


Lepas tengok The Secret Life of Nora I was thinking...herm...kat mana nak makan? Sebab area KL kan. So many places and macam-macam foods ada. Disebabkan too many foods we decided go to Station 21. My fav place!

Dukacita dimaklumkan kedai tutup. Kesian...); Actually I tak nak pergi Bangsar, I nak pergi KLCC, cari macarons. Haizi kata malas! Okey..okey..gitu I nak pergi Delicious lah! This is my 1st time pergi situ. Selalu tengok macam yummeh!

So, memang lapar gila tak lunch and terus dinner dan order nasi. Haizi nasi lemak, mine nasi kerabu. Nasi lemak okey and nasi kerabu agak tak sedap. Biasa je. Dan..I memamg tak suka nasi kerabu so dia so-so je ;)


Maybe weolls order dinner yang tak sedap. So, tak kisahlah. Then, I order Pavlova. OMG! Tak suka lah Delicious punya. Serai paling best I rasa so far. Keras gila. Rasa makan gula keras with topping cream.

Disebabkan weolls 1st time datang situ I think baik tanya orang kat situ apa yang recommended. "Pavlova kat sini sedap tak?.." Hehe. "Sedaplah kak..sebab letak, kejap je habis, kenapa?" Kenapa dia tanya? Aku nak belilah kalau sedapkan? Haha. "Ooo..saja tanya sebab kot-kot lagi sedap dari tempat lain?"

Then dia jawab "ada ke Pavlova kat tempat lain?" Helllloooo...!!!! Poyo gila. Pavlova kau keras nak mampos. Tak kuasa!

Sebelum makan baca doa. Tapi bila kitaorang baca doa waiter tanya "buka puasa ke abang?.." Huk oloh? "Baca doa makanlah dik.."

Kesimpulan, I lagi suka Pavlova Serai :) I bought this also tapi..so-so juga sebab I lagi suka Linda Bakery punyaaa!


4 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

makan je keje nye... :b bluerk

jana cun! said... [Reply to Comments]

konpius.. waiter tu melayu ke? haha... overr ok...

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

mak aiiii...bestnya...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : bwekkkk!!


Jana : mmg over okeyy..mcm lah kedai dia je ada Pavlova...;p

Suria Amanda : yums! tapi...tak capai tahap max..huahuahua..so-so je ;)