JJCM : Hajjah Mona Asam Pedas, Taman Kota Laksamana, Melaka




Last week ada workshop @Melaka. So, I angkut hubs sekali pergi memandangkan birthday MIL on Sunday. Tak ada celebration apa pun kecuali makan cake.


Sebelum makan cake, I workshop di Bandar Melaka. So, dengar-dengar ada Asam Pedas yang sedap juga, Asam Pedas Hajjah Mona Kota Laksamana. Sedap I tell you..! Tekak wa boleh layan lah! I ambil ikan kembung sahaja memandangkan pari agak berbisa. The ikan sangatlah manis! Fresh!






Then, kat Hajjah Mona tu ada Daging Tetel Masak Asam. I tell you! Kat Melaka je kot jumpa daging tetel ni. Haizi kata daging tetel ni suppose byk lemak tapi masa weolls pergi tu dia bagi daging semata. So, layan juga. Yang ini so-so sebab I pernah makan lagi sedap masa ada kenduri di Masjid Tanah. Wee! Tapi Haizi kata Asam Pedas and Daging Tetel dia tak sedap. Alolololololo...yer la..yer la..mak you masak juga yang sedap eh? ;p



Selain tu kat mana lagi Asam Pedas sedap. Ishh...terliuq!



Btw, Melaka sangat panas. Bye.




4 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

menu lauk semalam :P tetiba rasa nak makan lagi..hadoi!!

yannie bunny said... [Reply to Comments]

I suka asam pedas Power. Kuah dia pekat sket frm hajah mona tu. N super pedas! Alamak... Drooooliiingggg dh. ;p

yatt said... [Reply to Comments]

i pernah makan kat satu kedai asam pedas kat area ampang galaxy sedap jugak kat situ pun ada asam pedas tetel..

Papa-NtiQ said... [Reply to Comments]

hi shinnaz...kebetulan saya pun baru pegi kat Hjh Mona dalam bulan ni. Not bad. Ramai nye orang.
Pics dah upload dalam blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com senang2 tu singgah la yer. Topik blog saya 100% makan makan dan makan hehe takde topik lain.
Ok lah jumpa lagi...kalu sudi follow yer blog saya TQ