Pusat Akuatik Darul Ehsan (PADE)




Tak tahu lah I ni suka main air or apa. Haha. Sebab since dari kecil lagi memang Umi suka nau bawa pergi swimming. So, dah besar pun sibuk nak mandi. Alasan nak bawa Cha pergi mandi. Padahalllll...??

Bukan kita sorang je tau. Semua orang yang terlibat termasuk Haizi. Huahuahua.

Deepavali hari tu janji dengan anak-anak buah kita nak pergi mandi. So, ambil yang terdekat pergi Wet World. Perghhh..Deepavali katanya so, ramai gila! Lepas tu pulak ada 15%. Makin ramai lah kan. Yang buat sesak bila ada certain area dalam Wet World tu tengah renovate. Apa hal kan? renovate tutup je lah terus.

Beratur panjang gila. Ingat nak balik tapi memang tak dapat sebab Cha dan Ara dah sampai kat situ. Dah nampak pun. Memang tak dapat lah nak balik. Nanti mengamuk lah jawaban nya! Cehh..alasan lagi. Padahalll..??

Wet World sekarang dah mahal tau. Mungkin harga air dah naik. Haha. Dulu I pergi RM8, then RM10 then sekarang RM12. Dulu tak boleh bawak foods dari luar. Sekarang, I nampak orang bawak bi hun banyak gila makan tepi kitaorang. Sedih. Nak bihun juga. ); Makanan memang mahal sangat. Dan guarantee tak sedap. Yakin! Apa lagi eh yang mahal? Herm...tube kot. Harga double tube is RM20, tapi deposit RM20. Tak ke mahal? Desa Water Park tak silap kita tak sampai RM20 tau deposit and sewa. Hampeh betul.

Then, Sabtu serius boring tak tahu nak buat apa. Dengan Haizi kerja. So, I pergi pasar, masak-masak and terlebih rajin nak spend weekend dengan waktu berkualiti lah kononnya, nak bawa Cha pergi swimming. Tapi tak nak pergi Wet World. Kangah cakap pergi Pusat Akuatik Darul Ehsan (PADE).

Hek eleh! Pusat Akuatik? Weolls pergi dalam pukul 5pm. Takut hujan. Alhamdulillah sampai sana memang tak hujan. Mandi pun just nice. Matahari tak ada. Redup. I siap bawak bekal lagi untuk dia-dia orang ni.

Ingatkan nak 1, 2 jam je berendam tapi bila membawa Cha tidaklah dapat 1,2 jam. Dari pukul 5pm sampai ke 8pm masih berendam. Tapi best gila okey. Pool besar. Lepas tu tengok orang belajar swimming. Semua budak-budak. Orang besar tak ada pun. Sob..sob..sob..


Ingatkan Sabtu je boring, Ahad pun boring, pergi lagi PADE. Haha. Gila lah! 2 hari berturut-turut I duduk kat situ. Tapi kali ni kejap je sebab weolls salah timing dan hujan.

Rasa-rasa macam tiap-tiap weekend je nak pergi. And sangat lah murah masuk ke PADE.

Dewasa : RM3.50
Child : RM 1.00

Dia ada masa untuk swimming. Kindly check kat website dia. Tak ingat!



7 comments:

emma dangdut said... [Reply to Comments]

tangan berenang kaki bjalan dlm air -.- emma la tu :P

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ma...kau perli aku kan?? kan?? kan? sampai hatii! sob..sob..sob..

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

aku g kat p11 je sekarang ni..hehe..

farra8979 said... [Reply to Comments]

bestnye bermandi manda... ^__^

emma dangdut said... [Reply to Comments]

mne de shinnaz ku syaangggggg...aku duk ngata aku ni -.-
aku de special post tuk ko..hehe!

elza said... [Reply to Comments]

ada limit time x??? boleh la try g sana nanti

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hehe. ada. dia setiap 2 jam or 2 jam 1/2. hari tu kita pergi 6.30pm sampai 8 lebih ke 9 malam. gitu lah. try call dulu okey. next time kalau kita pergi lagi I kasik tahu okey ;)