Ruby Shoes, Cotton On- Shit! %&*#$




Hari tu sebelum raya weolls pergi Cotton On, Empire Subang. I memang suka gila wedges sebab dia comfort. I dah aim satu kasut tu but mahal lew pulak. So, tunggu gaji lah. Then, lama-lama I pun tak ingat dah kasut tu sampai lah I tengok Kangah pakai kasut tu. OMG! Dia ni suka over dari aku dah beli dulu. Senyap-senyap. Haha.





Satu hari, kasut tu tapak dia macam terkopak. I ni rajin lah sangat nak pergi gam bagai. Tapi I tak biasa buat lah gam-gam kasut ni. I suruh Haizi. I pergi mandi. Then, I dengar Haizi bebel-bebel. Dia cakap denagn siapa eh? Dengan jiran kot. Tapi makin lama bebel tu makin lama makin dekat. Adoii..mesti ada tak kena ni -___-'





Memang pun. Dia bebel sebab tapak yang terkopak tu is piggy skin. Sumpah I memang terkejut gila. Kasut tu very soft and comfort gila nak pakai. Worth it lah beli mahal-mahal. Tapi non hado! Dah tahu piggy skin buang terus. Samak habis-habisan. For those yang suka beli kasut kat Cotton On tu sila check betul-betul.


Lesson, jangan percaya kedai yang cha ya nun alif ni jual barang okey. Seriusly, tak ada sign apa-apa pun yang mengatakan tu piggy skin. Kalau masuk Top Shop dia akan letak kasut tu babi ke tak! Ni memang tak ada. And worker dia pun Melayu. I dont know dia orang tahu ke tak. Seriusly tergamam sangat. And now I'm start wondering and curious dengan semua benda melibatkan kulit. Hand bag pun mungkin ya...




So, be careful okey darling semua?



4 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

tsk tsk.. jangan pakai kasut kulit senang.. pakai selipar jepon je lah

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ish, takutnye.. kena teliti betul² lah kan..

emma dangdut said... [Reply to Comments]

uish takut nya shinnaz.tak bagitau pulak.dia tak bgtau ke bab sensitif kita ni.kita sama sama bhati hati ya!

jana cun! said... [Reply to Comments]

kt tapak kaki dlm ke lua?