Ustaz Azhar



KISAH seorang budak comel :

Ada seorang budak suka tersenyum di hadapan tabung masjid. Kejadian ini menyebabkan imam masjid mendatangi budak ini untuk bertanya. :)

Imam : kenapa selalu tersenyum depan tabung masjid?

Budak : ustazah saya kata, senyum itu satu sedekah.. Saya tak ada duit, jadi saya senyum saja lah di hadapan tabung masjid untuk bersedakah.

Imam : (Tersenyum) ^_^

Shomel kan budak macam tu. Budak-budak ni memang lurus. Senang nak dibentuk. Hehe. Tapi bila dah besar degil. Haha. Macam kitaaa...;p Lately, Ahkak Geli selalu post atau berkaitan dengan Ustaz Azhar. Seriusly tak kenal pun ustaz ni. I paling famous I kenal TGNA je lah. Haha. Tapi tak apa. Menarik juga ceramah ustaz-ustaz ni. Menimbulkan kesedaran, keinsafan gitu.

Bila bangun pagi-pagi kan rasa macam kosong. Kenapa ya? Apa yang kita cari? - Mengaji mungkin!




2 comments:

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

ekseli, ikut rating, ustaz Azhar lagi pemes dari TGNA.

mungkin ko tak minat, sebab ustaz azhar guna bahasa ganu..tapi kalu ko paham, harus ko mengekek ngekek jugak gelak bila dengar dia berceramah

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

thank ahkak kenalkan dengan Ustaz ni. kelakau sokmo! Best!