Bunga baru!!!

Si gemok tu bising kalau dia tahu I dok pergi beli bunga tapi tak jaga. Haha. Bunga hari tu, purple lah sangat tu dah layu keguguran. Haha. Siram memang tiap-tiap hari. Tapi tak tahu kenapa bunga dia gugur.

So, I rasa I tak sesuai bela bunga gantung. So, I beli bunga letak kat bawah. Haha. Cantik kan? Macam Cameron Highland gitu! Then, kat kedai bunga ni bunga cantik-cantik sangat! So, I beli lagi 2 bunga gantung. T__T
Kenapa bunga dia gugur? Sebab orang tu gardener tu cakap, bunga gantung tu dia jangan siram air sampai jatuh. Paham tak? Siram sikit je lah maknanya. Jangan sampai air tembus bawah pasu. Yang bunga ala-ala Cameron Highland ni pulak dia suruh jangan siram biar dia kering. Hishh..? Betul ke ni??? Senang betul bela pokok gini tak payah siram! Haha.

Till now, tak tergantung pun. Biokan je dia. Haha. But I love it!



2 comments:

farra8979 said... [Reply to Comments]

cantik... beli kat mane???

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kita beli kat Tesco,Setia Alam Farrah :)