MMM : Telur Cheese!


E..lamanya tak belog! Rinduuuuuuuuuuuuuuuunya!!! Serindu-rindunya!!! :p

Life has been great! So far masih on the right track. So many thing yang tengah plan. Semoga menjadi kenyataan. Apa lagi nak bebel eh? Haha. Kerja sangat busy. Sistem sana, sistem sini. Tapi masih under control. And today sakit perut. Dont know why. -___-'

And...teringin sangat nak makan JM Bariani pls! Kan best kalau ada delivery macam Domino's! Hewhew! 10 am tadi I dah terpacak kat JM Bariani nak tapau some foods tapi sedihhh...!!! Tak bukak lagi. Bukan kedai buka pukul 10 am ke weh? Sedih!!!

And teringin juga nak makan sardin dengan sayur cendawan! Ohhh...tak tahan!!!! Ada ke orang jual sardin yang dah siap for lunch? Then, teringin juga ikan kembung goreng makan dengan nasi panas w kicap! Ok. Semua teringin. Tak ada siapa nak layan kau! Kicap, nasi panas dengan telur pun sedap! Cis!

Sebut pasal telur apasal lah telur sekarang kecik benau. Telur yang besar semua dah jadi RM5++. Yang kecik pun RM4++. Elok boleh 1 biji, ni kena jadi 2 biji untuk seorang. Tapi kan...sedapnya telur udang geragau. Sekarang ni kat Melaka musim kot sebab last balik hari tu masa raya aidiladha bersepah orang jual tepi jalan.

So kat sini kita letak fav telur goreng kita selain
telur goreng udang geragau ya ;)

Bahan :
2 biji telur
Garam
Cili
Bawang
Cendawan Butang
Cheese


Cara-cara memasak :
Pukul telur putih bercampur dengan telur kuning. Masukkan cili, bawang (optional) and letak garam kacau sehingga sebati.




Eh? Ni macam telur biasa aku masak je? Huahua. Memang lew. Cuma letak cheese je bila dia dah nak masak. I mean tabur kan sahaja atas telur tu then balik-balik kan dia sehingga kekuningan.

Selain itu boleh letak cendawan butang gaul sekali masa dengan cili and bawang. Sedap!!! Makan dengan nasi panas! Mungkin kids yang suka makan telur then tak suka sayur boleh lah letak cendawan tu kan atleast...... dia makan sayur juga.

Poyo gila resepi ni! Budak 6 tahun pun tahu goreng telur. Haha.


one of my fav ;) Ice Lemonade!





0 comments: