Great weekend w hubs!





Dalam sejarah lah weekend duduk rumah! Weeha!! Serius macam best and rileks gila. Tapi penat!! Sebab banyak sangat benda nak dikerjakan. Hewhew. Bersihkan rumput kat yard. Konon nak tanam sayur. Batas pun tak ada. Cuci kereta. Memasak tu jangan cakaplah. Rasanya pagi-petang-siang-malam asik masak. Yang penting bangun pagi lambat! Yeeha!!!

Best-best-best! Nothing special but...I try new recipe from Food Network, Astro 706 rasanya. Haha. Perghhh..tak ingatttt nak tiru recipe omputih! But not 100% lah..sebab Food Network letak wain and bla..bla..bla..;)

Shrimp apa entah if ikut Food Network lah. Ikut I Udang masa rempah butter. Ye kottt! Haha. tapi Haizi kata okey and sedap. Well done bebeh! Weekend je kot masak so special lah sikit. Hewhew. Special ke?

Then fav hubs Siakap Kari. Siakap beli kat Mydin, murahhhh!!! Beli 2 terus! Mydin ni ada murah, ada tak tau ;) Then, Please JANGAN tanya kenapa ada daun atas kepala ikan tu sebab ada lebih daun kucai, so I letak je. Huahua.


Then, my fav drink Twister Laici. Serius sedap bila haus and letak ice banyak-banyak! I beli 2 botol kat Mydin and it cost RM1.90/botol. Then, I rasa macam tak cukup je...-___-' so, I beli kat kedai lain which is bukan Mydin and it cost RM2.60. Apa benda tu?? Salary increment?

Then, I masa kacang buncis goreng. Haizi kata kenapa tak potong pendek-pendek kacang ni? "Erm...tak I tiru Food Network" Huahua. Seriusly, Food Network tu give me inspiration gila nak masak.

Padahal sama je kot potong pendek dengan potong panjang. ;p

Kalau ada kari, tak ngam lah nak makan nasi sebab tak ada telur. Hehe. Haizi request telur mushroom. Boring lorrr...);



Itu je. Makan ni macam ada 5,6 orang je kat rumah. Alhamdulillah....:)






8 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

Sooo.....sedappppp....tq syg!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

thank u babe, pls buatkan keow teow goreng for meeee ;)

eima said... [Reply to Comments]

ptt nye ajak aku singgah mkn smlm ...muaahahah dpt gak anak dara aku merasa masakan cik shinnaz....


rumput karpet mu aku tgk cam dah harus tebas je....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

eima : hahaha..I nampak tau u semalam tapi segan gila-gila nak tegur...hehe. dah bape bulan eh sebab kau berjalan-jalan ni???

alololo..segan lew...-___-'

haha. rumput carpet tu nak je aku cabut sebab sedih menengoknya..huaaaaaaaaa );

farra8979 said... [Reply to Comments]

nampak cam sedap je semua lauk2 tu....

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

shinnazzzz.. nak resepi telur mushroom tuuuuu!!!

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

wah, dasat ah minah ni.. bole masuk masterchef! hahaha..

ni mase ko lepak2 ngan haizi kat dpn rumah petang2 haritu ek?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farra : ishh...nampak je lah kan mcm sedappp..rasanya? hahahahha ;p

filla : nanti I kasik ya ;)

ummiaqeef : aku lah masterchef sebenar..haktuiuhhh..hahahaha. iyo..time tu lah..rajin sgt kan #sentap