Ombak Rindu



Speechless!Haha.


Masa baca novel ni zaman-zaman sekolah je dulu. Termasuklah Ombak Rindu ni. Masa baca dulu macam best je kan berangan! Haha. Nak-nak pulak kalau dengan Aaron Aziz! PANG! Haha. Handsome lah!

Ingat hari tu dapat lah tengok Badai Semalam, so boleh lah jumpa Aaron Aziz LIVE. Non-hado! Busy memanjang je. Terus tak dapat tengok.
-___-'

Tengok kat twitter je ;p

Kebetulan Haizi ada course so seperti biasa Kangah and Adah temankan. Cuti sekolah kan sekarang ni cikgu-cikgu semua cuti. So, dengan my mom sekali ikut. Cha pun ikut sekali. Kangah and Adah baru lepas shoot iklan. So, yay! Minta belanja lah! Haha. Nak suruh belanja apa ya? Makan? Mesti Nasi Ayam Lemon Pak Li Kopitiam je dia nak belanja. Tak nak lah! -___-' Movie? Ombak Rindu lah! Nak tengok best ke tak. ;p

OMGee!!! Sekali tu best dowh! Sepanjang minggu ni TL semua ombak rindu. Heh? Best sangat ke? Jangan jadi macam Lagenda Budak Setan dah lew. Novel best! Movie so-so je. Me not like! Dan tak ada sebab I tak pergi tengok Aaron Aziz! Hewhew.

Seriusly, kalau tak baca novel pun, movie ombak rindu adalah best.

Cerita dia fasal Izzah tu kena jual dengan pak cik dia. I think ayah tiri dia kot? Anyone? di satu club. So, Izzah (Maya Karin) tak nak lari-lari-lari kejar pak cik dia yang ngok tu and jatuh. Sekali tu Haris (Aaron Aziz) yang kebetulan lalu kat jalan tu hampir langgar Izzah. Ohhhh...bestnya!! Poyo. Haha. Lepas tu diaorang dot dot then Izzah minta Haris nikah dia. Lepas tu dia duduk rumah Haris. I love scenery kat rumah Aaron Aziz yang dia letakkan Izzah. Kat mana tu eh? Atas bukit, ada small garden, ada buaian. Eee! Bestnya!!! Semua cantik!

Ok sambung balik, then lama-lama Haris pun suka kat Izzah. Dah suka-suka tu, datang Mila (Lisa Surihani) gilfriend Haris. Diaorang pun kahwin. Lepas tu gaduh-gaduh, sayang-sayang lepas tu Haris accident disebabkan kejar Izzah. Dia kejar kenapa eh? Korang pergi tengok eh. Serius tak rugi. Best! Malas nak kasi bintang sebab takut pada orang lain tak best. Tapi nak kasi juga lah. 4.5 bintang!!!! Haha.

Yang pasti!!! 5 orang masuk movie, 4 orang yang nangis! Haha. Cha je tak nangis. Actually takut juga nak bawa Cha masuk tengok movie. Orang kata ada scene yang laki bini tu? Tapi so far dia asik hisap jari and makan meatball is ok. Haha. My mom, cerita baru mula, Izzah minta Haris kahwin dengan dia dah nangis dah. Tu belum seterus-seterusnya! Haha. Ratu air mata sangat!!!

Tapi seriusly, lakonan Aaron Aziz memang super macho, romantik ala-ala Seth Tan and best. Izzah pula memang sesuai dengan Maya Karin. So far, lakonan Lisa Surihani ini yang terbaik. Tak lah watak seperti yang biasa dia bawak. Paling worst jadi Kamsah#V3 Samseng Jalanan! Alahaiii..haha!

Nak pergi tengok lagi!!!!!!!!!!!!!!!! Nak lagi!!! Tapi sebaik tau, 1st time tengok tak tengok dengan Haizi. Fuhhh..selamat!!!!!!! Haha. Mahu jadi bahan asik nangis je. Eh! Tapi kan orang sebelah kita tidur tau. Dia tak sedih. Ke kita yang over? Haha. And lagi satu OST Ombak Rindu, Hafiz & Adira besttt juga!!!

Bai. Salam Jumaat and happy weekend and happy watching! Muah!




6 comments:

aiDieNa said... [Reply to Comments]

Novel dia mmg best.. baca berkali².. movie dia pon best eak.. boleh lar layan..

Qing n Kueen said... [Reply to Comments]

jom la, another round next week (after u watch with Haizi) kita gi tgk show 12.15 Jumaat dgn cik Kas... jom la jom la.....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Aidiena : hehe. novel dia best. movie lagi super best sebab Haris is Aaron! Weehuu!

Qing n Kueen : InsyaALLAH. yang itu jadi 3rd time I tengok #ombakrindu lah kan? :p

elna said... [Reply to Comments]

dulu baca novel dia jer.....novel dia jugak penah jadi novel bersiri dalam majalah remaja....every month sure beli majalah remaja...novel dia jgn cerita ah...baca 10 kali pun tak bosan...nak baca lagi dan lagi dan lagi....hahaha bila nak tgk movie dia ekkkk tunggu keluar astro la...hehehehe lama gila tak tgk movie.....

farahfatihah said... [Reply to Comments]

ok tq sbb wat review...x0x0x0xo

hanidatul shatira said... [Reply to Comments]

memang best !! bayangkan my asben plak yang sebak nak nangis tapi die cover, padahal die tak pernah pon baca novel ombak rindu tu...hahahhaha