Sweet Corn


Kalau lebih rajin sikit hi-tea memang buat sendiri. Rasa sekarang lagi suka nak masak-masak then beli kat kedai sebab I save more money! Haha.

Hari tu pergi pasar cari jagung. I terfikir nak buat bubur jagung lah. Sebab nak beli pun ada ke orang jual? Lagipun I sorang je makan. Haizi tak suka bubur jagung. Sekali beli ada lah 6,7 batang jagung. Banyak lah pulak!

I made bubur jagung and this one!



Seriusly, apa nama masakan ni weh?


Hiris jagung. Letak garam sikit, letak gula and masuk kelapa parut. ;)






9 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

sedapnye bub ur jagung! i suka okey!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ala..tak sesedap laksa u lah kan! sob..sob..sob..bila nak hang out ni?? YM I tak boles pakai tau kat office ni!!! benci!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

Resepi baru ke tu shin? Cayalah!

elna said... [Reply to Comments]

huhuhu dari lst week lagi nakmbuat bubur jagung...tapi tak jumpa2 jagung kat pasar yg belum direbus...huaaaa...suruh en suami cari asyik lupa jer dia....grrr:(:(;sedapkan bubur jagungggg......

MRS. K said... [Reply to Comments]

sedap tuh letak kelapa parut

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hana : hehe. kak hana ni..bukan resepi baruuu..dah lama dahh...makanan ni nenek kita yang selalu buat ;)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

elna : bukan musim kot kakk..tu psl tak jumpa. kat putrajaya ni pun takde and memanjang habis jeee!

mrs. k : hehe. bubur jagung dah lemak, ni letak santan..sume berlemak-lemak! huaaa...);

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sedapnye bubur jagung..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef :alololololo mommy to be niiii!!! ;)