Terubuk bakar ke goreng ni?

Hahaha. Tajuk tak boleh blah!

Today cuti so kemas-kemas rumah je lah! Weekend cuti memang tak boleh kemas rumah sebab memang tak duduk rumah! Wee!

Semalam balik dari Melaka seperti biasa turun ke laut. Cewah! Turun ke laut lah sangat!!!! Haha. Beli ikan-ikan segar. Sedeyyy..ikan kembung mahal. Hewhew.

Haizi : Kenapa tak beli ikan kembung?
Me : Tak mahuu..sebab selalu gaul ikan kembung dengan nasi untuk betyna, omel, ucu and ruben.

Hahahaha. Demand yaw! Kat office makan je! Padahal time tu dengar ikan kembung RM14/kg. Apakah???? Mahal bebenauuu!! So, beli Terubuk, ikan parang, ikan serkot. Ye kot??? Haha. Tak tahu sebab my MIL selalu masak ikan serkot asam pedas! Sedap!!! Semuanya fresh!

Terubuk I buat bakar. Pakai kuali jewww..hehe. Malaih nak bakar dalam oven. Tapi kan..tapi kan..I letak olive oil sikit. Motif?? Terus jadi macam terubuk goreng. Sedeyyy tak dapat present terubuk bakar dekat hubs. ); I kalau tak jadi buang terus sebab frust! sob....sob...sob..



Lagi 1 muak betul lah makan sayur kacan buncis ni. I dah tak tahu nak masak apa dah sayur ni sebab sekali beli packet ada banyak kacang buncis. Nak tak nak bedal je lah cuma tumis air. T___T. Then buat ikan cnecaru sambal! My fav ever! Pedas! Pedas!



I tengah cari stand griller tapi susah kemain cari kat Putrajaya. Kat mana ada lagi? #Kthxbye

2 comments:

Mymie Sein said... [Reply to Comments]

wahhh sedapnya bunyi..tapi tak pandai la makan ikan banyak tulang...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hahahhzhz..bunyi je la..hahaha..rasanyaaa.tetttt! Sedap tauuu tapi tulahhh risiko cekik tulangg...hehe