Anak dara sudahhh...


This week semua orang cerita fasal hantar anak they all pergi school. Me tak ada baby and kids so, ada anak buah je. Hewhew. Siapa lagi kalau tak bukan Cha. Icah..maklong rindu Icahhh..);



Berbulu Haizi dengar niiii...haha. I dont know why he look a bit jealousy. T__T #ehyeke Its normal thing kot menjadi perempuan lagi cepat terasa, feel sayang kat budak tu lagi menonjol sedikit daripada lelaki. So, dengan Icha macam sayang sangattt! Anak buah lain pun sayang tapi dengan dia lagi close gitu. Kenapa eh? -___-'




Ada lagi anak buah paling comel. Haha. Sian Icah. Yer lah compare dengan dia kan gelap sikit. Haha. Rambut pun jarang. Tak boleh nak accessories macam-macam. So, she biasa-biasa je. Haha. Ampunkan mak long Cha. Hehe. Compare dengan Ara, putih sangat!! Tapi ganas gilo. Icah hati kristal. Menangis kuat. Tapi kalau orang sakat. Kalau orang tak sakat dia tak nangis. Even pergi mana-mana pun dia tak lah meragam or apa. Bagi je jari dia tu. Hewhew. Kalau pergi kedai mesti nak beli apa-apa untuk Icha. Dulu beli satu. Sekarang beli dua sebab Ara pun nak juga!



Haizi bengang je kalau I beli macam-macam. Haha. Tak tahu apa yang berada difikiran dan dihati dia. Maybe he's alone. Tak ada sibling. So, treatment tu berbeza. Dia suka bising-bising kalau kita beli macam-macam untuk Icha. Hewhew. Tak marah tapi bebel. Siap cakap kalau I tak buat kat anak I apa yang I buat kat Icha siap!! Haha. Of course lah! Anak kita lain lah kan. Kot lah kalau dah beranak nanti mesti kita nak beli semua. Tak payah tunggu dia mintak.



Untuk sayang, I really appreciate apa yang you share dengan I. Setakat ini kalau pergi mana-mana bawak my niece. Mula-mula tu bising juga sebab nak privasi tapi I tak boleh lah pergi berdua-dua. Rasa boring gila. Haha. Tak meriah gitu. Tapi thank sebab memahami. Haha. Everywhere I pergi kalau nak bawa Icha I will ask him first. Yer lah takut tak selesa. Alhamdulillah..he's ok! Kan b kan? ;p


Dalam sibuk bawa Icha ada juga orang yang bising and tanya kenapa bawa Icha? Parent dia tak bising ke? Asik I je bawak jalan parents dia tak bawa ke? FYI, I treat ibu Icha sama macam my sibling. Very close! Orang yang tanya tu tak sayang mulut betul. Sukahati aku lah nak bawak siapa kan? Budak kecik je kot. Cost tak lah sebesar mana. Kalau ada duit lebih Mak long bawa Cha, kalau tak ada kita duduk diam-diam je kan? Hehe.



Dalam hubungan rapat pun ada orang pertikaikan ibu Icha tak sedih ke bagi anak kat orang lain? Oh..pls! Icha tu anak buah I. Dia kasi pun kat auntie dia. Bukan orang lain. Sampai lah ibu pun pernah tak bagi weolls ambil Cha. Sedih tau! Mulut orang ni susah nak jaga. Kekadang cakap tu tak pernah nak fikir hati orang.



Sebenarnya entry ni bukan untuk Icah! Dia dah start sekolah. Tengok FB Mak Ngah ada gambar dia. Sedih..! Sebab kejap je dah besar. Anak dara sudah. Rindu Icah..










2 comments:

Shafinaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Persetankan apa orang nak cakap! wah! giteww

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

cewah! tetiba hati kental kau ni nyah!