Fareeda..Nyata Jelita





Feeling Jelita uolls! Haha. Mula-mula memang tak sesuai kot nak pakai tudung ada awning ni. Membeli banyak tapi pakainya tidak. Sebabtengok orang pakai cantik beli. Hewhew.

Last raya hari tu tengok Mrs. K dok promote beli tudung Fareeda. Macam cantik tapi malas lah sebab ada awning. Disebabkan raya nak jugak beli tudung nak kan kelainan and cantik try beli Fareeda Sect. 7. Bila pakai tu terus...."cantiknya kita.." hahahaha. Bak kata Kangah sebab lawa sangat kan "nanti aku nak pakai tudung, nak macam Fareeda...eh..nak pakai tudung lahh.." Gitu kan penangan Fareeda. Haha.



Tapi kat Sect. 7 tak banyak choice. So, terhad lah. Then, dapat tahu Bangi ada apa lagiiii..zasss...3 tudung beli. Nak buat koleksi ke? Hewhew. Taklah. Sebab awning ni bermusim. Kot lah baru tudung tu I pakai. Dah lama-lama I bagi mak kita. Turun menurun gitu. So far dah ada 7 tudung Fareeda.

Semalam pergi singgah nak tengok kot-kot ada lagi lawa kan sebab macam dah lama je tak terjah. Memang ada uolls banyak lagi. Time tu pulak ada dua orang termasuk I je customer. Sorga. Kalau tak dengar-dengar kena tunggu 2 jam, ambil no. bagai kan? Pilihan pun banyak...;)

I dont know its name. So, I pilih tanya harga. Ada satu tu tudung koyak rabak je lah I panggil ya sebab kat tang dada tu macam kain carik-carik or koyak rabak. Haha. Tapi lembut uolls. Ambil satuuu...sekali tuuuu...dengan harga boleh buat makan sebulan! #matilamak Then, letak tepi dulu. Try corak harimau pulak. Nicee! I dont know how much it is but I dah nekad mahal ke tak ambik jugak. Atleast keluar dapat satuu! Haha. Gila tak punya nekad?

Then, budget-budget juga sebab macam nak dua-dua tapi eh..nak tiga-tiga tapi...$$$ plus Haizi bising nanti kalau tahu nii..-___-' yang lagi satu dia macam corak ada anak tudung lepas tu sarungkan tudung nipis tu. Tapi short sikit lah tapi lawa gilos.

Mungkin tak ada rezeki kot nak beli 3-3 tapi nak 2-2. Huaa...); Mungkin juga tak ada rezeki kalau nak beli 2-2 sebab tak cukup ongkos! Tapi....kalau betul rezeki tu di mana-mana memang akan kita dapat. Haha. Ada one lady yang very friendly offer her member's card. Awwww!! Terus jimat banyak!!! Hewhew. Dapat calendar Fareeda juga! Thanks Sarah ;)


Dulu pernah beli and ada resit untuk claim members card tapi tak terbuat sebab kononnya. Malas lah. Ada member lagi lah macam-macam nak! So, buang je resit tu. Sekali kauu..sekarang ni jom lah kita korek duit tabung nak jadi members. Hewhew. Staff Fareeda kata RM200++ boleh jadi members dah. So, sempat lah nak sambar yang ada anak tudung w tudung nipis kan?

Bubye!



4 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

hohoho.. skang tudung mahal gilos.. raya haitu beli baru RM85.. skang dah jadi RM270. perghhh....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

tahu takpe. mcm budget utk makan sebolan! tapi sebabkan lawa...terpaksan lah...posa sebulannn! sob..sob..

Errina.Rahim said... [Reply to Comments]

kak shinaz - 20-24hb ni ada crazy sales..harga kadang 50% dari harga asal.. maka harus serbu!

NURUL JAMIAN said... [Reply to Comments]

shinnaz fareeda punya butik sek 7 belah mana dr tepi jln leh nampak tak?