Lama dah tak makan....IKEA



Ala...apa lagi kalau pergi IKEA tak sah dan sahih tak makan meatballs kan? Tapi kali ni pergi memang teringin gila. Bila dah ada depan mata rasa muak gilo. Tak sah lah pergi IKEA semata-mata nak makan meatballs je kan? Haruslah cuci mata. Niat tu memang tak mahu beli apa pun. Nak tengok je!!! Tapi tak dapat den nak nolong eh...-__-'

Barang kat IKEA masa I pergi hari tu macam dah banyak tak ada. Kosong je. Banyak dah kena sapuuuu..! Hehe. Tak ada rezeki. Btw, I cari set pinggan untuk kids. Senang kalau ada kids nak makan guna je pinggan colourful especially for Icha demok dengan Ara! Boleh bankrupt kalau kasi diaorang makan pinggan kaca. Sigh. Malangnya tak dapat satu set tapi dapat glass, sudu and garfu je ); Malaih betul kang nak pergi 2,3 x nak cari benda tu semata-mata.




Tak ada kerja beli juga benda ni, red wine glass.




"Tu glass untuk red wine je. Apa hal nak beli?" Haha.

"Ee...perlu ke nak ikut cakap IKEA tu. Sukati lah nak letak air apa. Kopi pun boless!" RM25/6pcs.

Terjumpa benda besi bodoh-bodoh pun beli. Haha. Saja je beli untuk sidai kain "kecik-kecik" haha. Tak payah nak tunggu hujan berhenti. Hujan pun boleh sidai lagi. Berguna juga. Hari tu tengok Tia-Mia siram pokok mama dia dengan jug super muncung ni terbeli pulak! Hewhew. Rm3.90. Murahkan? ;)




For 2012 rasanya nak kemas meja supaya nampak sedap dipandang. I beli rak fail and tempat letak pen. Motif macam office tak provide kan? Haha. Tapi kan..tapi kan...bila tengok lama-lama macam geli pulak all pinky-pinky ni. Haha. Itu je.





Kan dah cakap kan? Niat nak tengok-tengok tapi mesti beli juga!!! Haihhhsss!!






6 comments:

Ieda AlHabsyi said... [Reply to Comments]

pegi ikea wajib beli barang..walaupon kecik, janji ikea! hheehhe! :)

Mymie Sein said... [Reply to Comments]

saya tak pernah gi ikea..kampung giler kan...kesian saya..penah la tapi maksudnya dah lama gilerrr tak gi..sejak ada anak jalan dekat2 jer..

MRS. K said... [Reply to Comments]

eh dah lama nak beli gelas tu.. smpai skang tak dapat lagi

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Ieda : hahahah..kan? beli benda apa-apa pun jadiii! hewhew

Mymie : awak duduk mana? KL? Putrajaya? N9? Hewhew..ala..kita pun kekadang je pergi la..;)

Mrs. K : RM 25 je kakk!!!! Nanti pergi kirim lagi ya ;)

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

x pernah lg makan meatball tu.. sian kan?

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

WEHHH.... aku pun g ikea isnin ritu (1/1/12)... nmpk gak benda besi tempat sidai tu... sbb dh lame cari benda tu xpe jumpe2...

tapi ramaaaaaaaaiiiii org nak mamps! xjd amik sbb menangis nk beratur byr..

so, semua tolong doa benda besi tu ade lg weekend ni yeh.

lol