Last Friday......


Last week I super busy with discussion and draf minit mesyuarat. Gila boring siot! Sigh. So, I plan apa pun yang akan terjadi, by Friday mesti buat BBQ memandangkan I dah beli griller kat rumah! T__T

I jemput my mom, ibu Icha, abah Icha, Mak Ngah, Adah and the boys. 2 hari sebelum I dah plan nak masak itu, masak ini. Tapi tak cukup kakitangan so, I memang BBQ semata-mata. No nasi or makanan ringan.




Nak marinate pun tak sempat. Just tabur salt and pepper kat chicken wings. I tengok Bobby Flay masak macam sedap je burung puyuh. So, I cari burung puyuh. Lucky me, officemate ada jual. 10 ekor/RM25. Nak? I memang tak makan okey. Segala jenis burung. Sebaik ayam tak burung kan? Beli pun just nak suka-suka sebab macam boring lah asik ayam je. Bila dah gril sedap gilo! Sweet and lemak-lemak je ;p






Chicken wing pun ada. Nak beli drumstick tapi....macam lama je nak masak kan? So, ambil wings, kentang, terung for bakar, shrimp, hot dog cheese and lamb. Semua beli kosong. Tak marinate langsung. Tak sempat. 5pm sharp keluar ofis pergi Carrefour 6.30pm sampai rumah singsing lengan terus buat apa patut. 7.30pm my mom and sibling pun datang. Vege I buat purple salad with cherry tomatoes and roti perancis bak kata Haizi sapu dengan garlic butter.


By 9pm baru dapat makan. Sedeyyy..haha. Tak sempat buat sos BBQ and sos salad. So, makan je lah sos Aminah Hassan, tartar sauce and thousand island sauce. Tapi I really enjoyed with BBQ session. Meriah gila kot. Takut jiran-jiran marah sebab bising -__-' my niece menangis je sepanjang masa. Menjerit all the time. Sigh.




For dessert I order apam polka dot. Sedap.




"Eh..rasa dia macam kuih apam kan?"
"Hello...ni memang apam okey. Nama dia pon apam polka dot!!"

Haha. Sengal tau ibu Cha ni...hewhew.

And Sparkled Lemonade Strawberry. Haha. Nama nak gempak. Padahal air lemonade lenyek strawberry tak rasa strawberry pun so, sangkut strawberry kat gelas. T__T






Thank to abang api, MHMK ;p Weekend weolls mandi manda di Sg. Congkak and makan durian di tepi jalan. Sedap. Tak lupa visit my Wah. Semoga cepat sembuh :) Muah!



3 comments:

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

amboi meriahnyer makanan...xajak pon..sob sob....weh sedap ke apam polkadot tuh...xpenah rase lor

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

hari rabu lepas jiran aku buat bbq kat blakang umah dia..selang 2 biji umah dr umah aku. mak oi, bau menusuk, aku tgh basuh baju lak tu. habis baju bau ayam, hahaha..

HeRRy D' PutRa said... [Reply to Comments]

wahhh... nampak sedap giler grilled chicken tu... huhu... memang terbaik laaa... hehehe