Gettin' a Baby - Pt. 28




Wee! Masih berdua :)

Dah lama kot tak tulis progress nak dapatkan baby sebab I dah stop sementara. Mula nak start Jan 2012 tapi....fed up, boring, malas and give up. Everybody can say anything but, saya yang hadap benda ni rasa macam give up juga la. Berdosa menyerah sebelum berperang. Tapi apakan daya menjadi manusia yang biasa tak dapat lari dari berperasaan macam ni.

Dulu Haizi tak makan ubat sebiji akan menjadi big issue but now, ada aku kisah kau nak makan ke tak? Haha. Boleh gitu? Sebab penat lah dah tua-tua pun nak kena ingatkan makan ubat..makan ubat...makan ubat! Apa lah susahnya kan makan ubat? Telan, minum air. Settle. And now, I pun tak semangat dah nak pergi UMRA. LAst-last benda yang sama je nak cakap. Sigh.

Haizi pun I tak paksa-paksa dah. Actually, he is very supportive person and always positive thinking. So, kalau I meroyan nak pergi klinik, he follow je. Haha. Ada masa dapat tahu buddy dah pregnant boleh meroyan juga. Happy but the feeling macam "Eee..happynya but..kita tak ada satu pun lagii.." Penat tau tiap-tipa bulan nak hadap perasaan frust. Every month! Every month!

Now, I lagi mengharap Miss P coming every month than I dapat sign 2 line. Sebab bila dah bagi harapan dengan delay 1 week, I hope good news lah but..hampeh! Macam sekarang delay bape hari tapi kenapa everyday I buat UPT? Sengal. Nak puaskan hati beli je lah UPT tu sedozen. Walhal..? Its negative! What wrong with my hormon? Grr!

Seriusly give up! I nak honeymoon forever and ever! Amin.



9 comments:

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Jangan putus Asa n jgn terlalu mengharap... Tu je cara taknak kite jadi sedih sgt..

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

syg....tamo la mcm tu...ok,ko frust tp tak baek tau ckp ayt yg last tu.istigfar ok..maybe rezeki ko ke benda lain.ko xde bby tp ko mampu beli anything when u outing..aku ni ade bby tp melopong berangan je tgk everything.

nampak tak??rezeki tu mcm2..maybe ko ditakdirkan mcm ni,so just go with d flow.jgn down sngt.kita baru 26 y.o..bnyk lg masa...cuma ko kena tough dgn org sekeliling.asalkan hubby ko ok,yg lelain tu lantak la! bdn kita,life kita..diorg nk kecoh,suh diorg tny Allah npe until now Allah blum bg kn bby.. (ok.aku mmg emo part ni)

yg penting skrg ko tamo la down mcm ni...ingat,stress tu no good..nnt muka kedot acane?chill..life bkn utk dpt bby je...mybe life ko utk benda lain yg lg beso nikmat dia..

Ce ko g umrah..g wish direct kt sana..usaha gak tu kann... >_<

#alwayssupportyou#

MRS. K said... [Reply to Comments]

wah.. sedozen gitew.. hehehe...

InsyaAllah, one day hokey!!

not 1, but 2,3,4.. amin

Aidanisme said... [Reply to Comments]

tak ape shinnaz.. jgn pk pk sgt.. kadang2 klu tak pk ni la dia menjadi.. insyaAllah rezeki semua Allah dah tentukan.

eima said... [Reply to Comments]

dear ... bila sampai nye rezeki u ... akan ade ...
ade hikmah semua yg Allah bagi ...
aku faham sbb bff aku hadapi masalah cam ko jugak ... tp jgn putus asa ye .. teruskan berdoa insyaallah Allah akan makbulkannya.

Mas said... [Reply to Comments]

dear,me too.stop je dlu jap n want to enjoy life to the fullest.berduapun kita bahagia kan.NEVER GIVE UP! but keep in faith,one fine day we'll be getting it.amin ya rabb ;)

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

alah, takmolah mcm ni... chill ok, jgn stress.. awk dah stress ni. rileks jer.. betul kata mooniqueen, jgn terlalu mengharap n jgn cpt putus asa.. awk tau, my friend kat bhg. kewangan ni, kakak dia dah kawin 9thn.. and penantian tu berbaloi apabila dia telah selamat melahirkan baby girl yg sgt cumil pada 31 jan 2012..
ingat dear, aturan Allah itu begitu sempurna.. bilamana tiba masa yang Dia fikirkan sesuai, dia akan turunkan rezeki itu... berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.. shinnaz pasti boleh!!! :)

IbuHannaSyahmi said... [Reply to Comments]

Shinnaz, sabar byk2 yer dear.

i know how u feel. sbb akak juga pernah berada disituasi mcm awak dulu. 7thn penantian, usaha & doa akhirnya now dikurniakan sepasang bby comel. insyaallah satu hari nanti..sabar ek!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

Salam shin:) kalau kita yg sedang melaluinya, hanya kita yg sebenarnya tahu apa perasaan sendiri. Tp akak selalu remind diri akak, kalau Allah belum bagi saat ini, Allah nak kita lebih punya nikmat masa yg lapang. Memang nikmat anak tu satu kegembiraan, tp Allah adil.dalam gembira tu, kena korbankan masa tido, kewangan , nak outing terhad dsb. Sama Juga hal yg masih belum Ada tgjwab anak.happy, free,financial utk sendiri berdua.tp kena hadapi perasaan bila org tak berhenti bertanya cthnya. So Allah adil kan:)

Semnetara tgh Ada lapang masa berdua ni, go fun with haizi:) don't stress too much ye;)