Gettin' a Baby Pt. 29

Eh! Musykil betul lah!

Hari Jumaat lastweek I buat UPT. Refer this entry which is period delay and I beli sedozen UPT! Haha. Dah beli banyak test pun selang 2,3 hari.

I jenis tak sabar. Beli Khamis malam, malam tu jugak nak buat! Orang kata nak elok and dapatkan best result buat pagi. Yang mana kencing pertama waktu pagi. Ok!

Jumaat pagi buat, -ve! Sedey! I dah sumpah seranah dah sebab balance UPT tinggal satu! Dahlah mahal! Test -ve! Bila entah period nak keluar. Haha. Emo!

Serius, everyday I pray Miss P please come in! Malas lah nak berharap! Why berharap? Sebab Miss P delay dah over 1 week! Mana tak harapkan?

Cuti kan lama. Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa. I bukan duduk rumah! Berjalan sakan! Ke JB, Melaka, Meru. Selasa petang baru balik! Balik masak-masak, lipat kain, basuh baju, tengok TV. Nak mandi, I konon nak basuh lah toilet.

Ambil sabun. "Eh? Lupa lah buang UPT ni.." I ambik and I tengok dari jauh dia macam....macam...macam...double line. Tapi samar gila! Gila-gila!

Apakah?

I malas nak buat UPT memandangkan I baru lepas buang air kecil. Lagi pulak 5 hari ok ia terdedah so, I rasa dia kena angin lalu menjadi +ve. Entah-entah air kencing siapa entah terkena kan? Hahaha.

Adakah boleh diambil kira? Ke nak jumpa doctor? Ke UPT sekali lagi? Tapi kalau UPT sekali lagi and -ve mesti lagi I sedihh sebab sepanjang malam I fikir and google adakah kemungkinan akak terjadi Haizi jr.? Hewhew.

I dah plan ni kalau jadi nak mintak bag gucci! Boles? Haha. Sungguh mendebarkan bulan ini ok!!! Haha.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

8 comments:

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said... [Reply to Comments]

apa kata shinnaz check UPT lagi sekali... n kalo -ve juga...still kena hati2 selagi x peod coz UPT pun bukan le pakai sgt skrg nih...ada kwn ttc yg mula check -ve pastu check lagi +ve pastu check lagi -ve..last2 keguguran...kesian dia...huhu

Anonymous said... [Reply to Comments]

huhuhuhu,hope its gudnews ;)
but shin,i nk share my story plak.pnah 1 day i wat UPT ms mula2 kawen dlu,then i tertinggal kt blik air.later, my mom jumpa dh 2 line,isk sguh musykil...but then period dtg...smpi skrg eran camna leh jdi 2 line..but very clear..

Mas said... [Reply to Comments]

huhuhuhu,hope its gudnews ;)
but shin,i nk share my story plak.pnah 1 day i wat UPT ms mula2 kawen dlu,then i tertinggal UPT kt blik air.later, my mom jumpa dh 2 line,isk sguh musykil...but then period dtg...smpi skrg eran camna leh jdi 2 line..but very clear..

mhmk said... [Reply to Comments]

jangan kata gucchi... padlock st gucchi pun boleh... ;)

boleh babae... :*

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

try la buat upt lg sekali nti..kalau x sure jugak g jumpe doct tau.. mane tahu ade rezeki.. :)

Myself said... [Reply to Comments]

hi shinnaz,
i penah baca 1 artike..upt stick kalo dibiarkan hasil nye terdedah lama sgt,result nye dah tak reliable..

if nk confirm kan..just test lg.take the fresh result..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Nama ku Nur Azeani Kamarudin : dah check and still -ve. memang nak tunggu 2 weeks baru nak check doctor. and I dont think I pregnant. ;)

Anonymous/ Mas: hopefully ;) but I dont think so!

MHMK : haha. one day okey. Gucci bag tu masuk dalam birhtday present okey? ke Annivesary? ;p

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : still -ve. tak ada kottt cuma suspens je double line tu. haha

myself : i think so...;) nanti I check semula dengan my doctor ;)