Hafalan Shalat Delisa #AstroFirst


Siapa tengok? Kita baru je tengok. Dah lepas orang kecoh-kecoh cakap cerita ni sedih terus beli Astro First. Memang sedih.


Sedih sangat ada ummi yang solehah, baik dengan anak-anak, solat berjemaah sama-sama dengan anak-anak. Indahnya!

Hafalan Shalat Delisa ni cerita fasal seorang kanak-kanak yang kakinya kudung akibat tempat tinggalnya, Acheh di landan tsunami. So, family dia semua tak ada kecuali ayah dia. How can she survive and rindukan family dia. Sedih ok. Sila tengok!

Mula-mula je I dah sedih. Sedih masa dia pergi beli kalung dengan mak dia, Delisa kerja keras menghafal bacaan solat. Teringat dowh masa kecik. Sekolah agama. Ustazah suruh hafal.

Kat Indonesia ni kalau buat movie macam ni memang superb. Lain kat Malaysia. Hantu tak sudah-sudah. Huahua.

Korang tengoklah. Best. Sedih.




3 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

eh, semalam tgk cite feri terakhir? eira syazira n hubby blakon.. sedih jugek..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

noted. tapi tak tengok. sobs.

ak yuyunz said... [Reply to Comments]

hahaha.. yes totally agreed! kat malaysia hantu tak sudah-sudah..