Hantu dalam Botol Kicap

Salam Jumaat ya'lls!

Semalam plan dengan hubs nak tengok movie. Confident nak tengok Zizan. Sekali tu salah beli daaaa...! Zizan berlakon Jangan Pandang-Pandang lorr..);

Yang ada dalam Hantu dalam Botol Kicap Angah and Epi. Tsk. Tsk. Haizi ajak tukar movie Save House. Takkan lah dah beli nak beli lain kan? Membazir!

Sudahnya tengok je lah! Mula-mula I beli buka dua hall. Hall 1 and hall 2. Kat Alamanda, kalau tayang serentak antara hall 1 and 2 better ambil hall 2 sebab senang keluar bila cerita dah habis. Tak payah queue panjang. Hewhew. Tapi dalam hall 2 ada 4 orang je. Boleh? Tak ada orang tengok pun. Then GSC's staff minta weolls ke hall 1. Baru ramai sikit!

Cerita dia filem komedi seram. Boleh lah. Cerita hantu kat Malaysia ni memang gitu kan? Preview best, tengok tak berapa best. Dia cerita fasal 3 orang cucu Nenek Temah yang duduk di kampung. 3 cucu beliau dari KL. So, cucu-cucu dikenakan syarat supaya jangan kelaur rumah selepas maghrib dan jangan masuk bilik berselendang marah.

Satu hari salah seorang cucu nenek Temah masuk dan pecahkan botol kicap. Hantu pun keluar. Tu je. Lepas tu cerita fasal hantu.

3.5 star. Can't wait Jangan Pandang-Pandang!

Happy weekend ya'lls!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


0 comments: