Johor Bharu


Penat seyhh travel on Saturday morning off to Kluang wedding my cousin, Sarah. Lambat juga sampai dalam pukul 1pm. Lepas makan-makan and sembang-sembang pergi JB pula. FYI, kampung kat Batu Pahat butttt....pergi JB baru 2,3 kali. Huahua. Boleh?

Rupanya JB ni best juga! Hehe.


Seriusly, hari tu penat gila. Rasanya nak baring, nak tidur. Memang pun. Weolls sampai Mutiara hotel dalam 7pm then, baring-lepak-lapar. Order Mc D sebab nak makan Prosperity. Huaaa..); Call for delivery tak ada Prosperity. Semalam last katanya. Sigh.

So, order ayam and burger #nomnom. Elok lepas makan Kangah cakap best kan kalau makan J.Co! Motif? Baru lepas makan Mc D nak J.Co pulak! So ke KSL Mall. Sebelah hotel je. Punya pemalas drive juga.

Kedai pun dah nak tutup. So gerak cari ikan bakar. Ke Bawang Merah Bistro, Danga Bay. Ramai orang! FYI, tak suka lah tempat ramai orang. Sesak nafas! );

Ikan bakar habis, order tahu bakar, sotong bakar, tomyam, nasi kosong for Haizi coz kononnya tak makan fastfood. Weolls dah bedal McD so macam kenyang! So order lite-lite lah!

Tak recommend lah kat situ sebab gelap, ramai gila orang and pricy! Sotong kejadah ni RM50? Sebaik Kak Mel bagitahu memang makanan kat JB mahal.

Balik terbongkang terus! Sebab esok nak pergi JPO. Sebelum itu singgah rumah my uncle kat Ulu Tiram. Lunch! Sedap! Teringat-ingat asam pedas my auntie! Slrrpp! Off to JPO.

Ada orang tanya JPO ni best ke tak. Acane nak jawab? Seronok kot. Eksited juga sebelum nak sampai. I dah fikir nak beli bag, kasut. Sale jangan cakap lah. 70%! Masuk GUESS ramai gila orang. Tak ada yang berkenan plus barang tahun bila. For those yang nak cari collection tahun sebelum-sebelum ini boleh lah cari kat situ. Pergi La Senza sedeyhhh! Tak ada size, dengan orang ramai. Stock pun ada dengan tak ada. Tapi murah!!!
Panas boleh tahan lepak Starbucks! !st time ever tengok Starbuck penuh gila!!!! Tak koser! Tapi nak minum haus, beli juga. Sebab seriuslly, I tak perasan langsung food court JPO.

Weolls separate. Kangah pergi PDI & Vincci. Beli baju nak tidur RM9/sehelai. Pergi Vincci beli flat shoes RM70/2pcs. Murah! So, Kangah satu-Kak Long satu! Hewhew! Tengok belt, RM25/2pcs. Ni pun last stock! No choice and I think murah. I beli. Tunjuk Kangah, ni Rm25??? Kat Sunway Rm9 je!! WTH? Hahahahaha. Tak nak kalah
"Whatever..!"

Actually penat dowh round kat situ dengan orang ramai, panas so, lepak Food Court. Pun ramai..-___-'




Char Koey Teow, RM10.




Balik singgah Melaka 1 malam dinner di Pengkalan Balak! Plus minum Coconut Shake Klebang! Wee!



2 comments:

eima said... [Reply to Comments]

huhuh mahai nye mknan ,.... giloss tul la... tak mampu aku nk mamam

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mahal kan? itu je Rm50. kalau makan KFC dpt lah 9 ketul! Haha. Mampu tak mampu terpaksa bayar u!! sebab kedai dia gerai biasa je..takde bumbung..tepi jalan!