Worst thing happen in my life!



Gempar! Gempar!

Gemparlah sangat! Haha. Last week I bertapa di Putrajaya. Sebab nak holiday dengan my mom and Kangah next week so malas lah balik Meru! Enjoy betul my weekend hari tu. Suppose nak datang office on Sunday tapi allergy tak sudah!

I kena malam hari Sabtu. I tengah pack barang, lipat-lipat kain and all. I susun ubat-ubat for whole week. Senang. Then, I terfikir tak kena allergy ke nanti nak holiday? Macam mana kalau allergy tu macam sampai pengsan-pengsyan hari tu? Kali ni hubs away from me. Macam mana ni?

Sementara Dominos deliver my Breadstix I rajin melampau kemas-kemas baju. Sampai Dominos makan lite-lite dulu then take a shower kejap. Elok sangat nak mandi, I rasa badan ni gatal gila. Ah..sudahh! So, I makan ubat cepat-cepat tak nak melarat. Rumah baru ni dah 3,4 kali kena dah! Penat and tak larat sebab badan jadi lemah, kebas and tak rasa pijak di bumi yang nyata. #cewah Sometime boleh jadi uncontrol. Kencing dan buang air besar tanpa sedar.

Habis makan ubat I dah panas gila and asked hubs sent me to klinik! "Cepat b!!!!! Panas!! Gatal..!!!" Haizi kebetulan tengok bola "Sorry kacau waktu bola u" Laju gila kot dia bawak. Tambah pulak kat Putrajaya kaya dengan traffic light. Lagi lambat lew..-___-' I sedar I dah kat klinik with oksigen, injection and masuk air. Doctor panggil pun nak jawb susah! Tak boleh cakap...;(

Cuma I ingat keluar rumah, Haizi drive macam orang gila and cucuk-cucuk kereta pemandu lain, and sampai Presint 8 I tak boleh bernafas and dahaga gila. Lepas tu my breath sangat slow and mengucap banyak kali sebab I dah tak rass macam orang bernafas and terus tido kottt...hahaha. Apa kejadah tido kan? I wish....I tido....:)

Lepas tu I tak ingat apa. Balik dah settle Haizi tanya
"..ingat tak..?"

"I tidur la..."

"Tidur mende? Kejut tak bangun pun? Last-last b panggil orang tolong! Tolong angkat! Letak kat wheelchair menggelungsur balik!"

"Eh? Yeke?"

Teruknya! Doctor bagitahu kalau jadi macam ni pergi Emergency sahaja. Memang nak pergi tapi jauh. Tak sempat nak pergi dah collapse terus. Macam mana? Yang Haizi pulak membeel dalam kereta.

"ubat dah makan belum?"
"berapa biji?"

bertubi-tubi soalan. Tu belum dengan marah-marah orang bawak kerta lagi tu..!Haha.

I tak ingat apa sebab masa dia bising-bising tu I dah sayup-sayup je dengar. Haha. Kat rumah darah banyak keluar sebab nurse tarik kuat sangat kat tempat air masuk tu. Minta tolong Haizi salinkan sebab nak tidur terus. Nanti berdarah pulak katil dengan bantal.

Bangun pagi tengok apa kem comel sangat #sentap balutan ni. Haha. Main bedal je balutkan?


8 comments:

IdaShazana said... [Reply to Comments]

menakutkan kan bila ada pengalaman pahit kat sepital.
rasa tak nak tempuh lagi

eima said... [Reply to Comments]

ngeri nye ...
seb bai tak dak pepe kan....

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

astaghfirullah... kesiannya shin... alhamdulillah takde apa2..shin jaga diri baik2 tau.. kalau rasa ada makanan yg tak sesuai, try avoid lah ye..ke environement rumah ? apapon, take extra care tau!

cacah said... [Reply to Comments]

now dah sihat belum? wish you get well soon...take care... allergik apa yang macam teruk sangat ni dear?

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

siannye.. mesti gelabah haizi mase tu kan.. hehe..

::Mamalyna:: said... [Reply to Comments]

lorr sampai camtu sekali... asben akak jenis alergik.. tok leh makan ayam yg lama.. n seafood lama... tp mana nak tau kan.. dah makan baru kena... bengkak2 mata, mulut.. pehtu peluh ngalir2 laju, pehtu bernapas pendek jer.. terus cargas pegi klinik

Anonymous said... [Reply to Comments]

awak alegik ape ye...smpai mcm tu.....sy pun alegik jgk...tp kulit...bengkak2 pns n gatal...tp 4-5 jam pas2 ilang....
bahaya la..alegik awk ni..

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

get well soon shinnaz!