BB Cream lagi....




Remember my last post pasal BB Cream Clinique? I dah stop dah pakai. Hari tu pergi kenduri my cousin, nampak Kak Ayu muka dia macam shining. Flawless! Lucky her sebab tak ada lobang-lobang jerawat ni! Ggrr.

So, nak tutup lobang-lobang itu hendaklah memakai concealer. Lepas tu, leceh lah nak pakai benda apa entah untuk kasi tahan make up. Lepas tu nak pakai concealer. Lepas tu nak pakai foundation/bb cream, lepas tu pakai compact powder and lepas tu baru letak blusher. Apakah? Lama sangat!

So, Kak Ayu flawless cakap dia pakai bb cream sahaja dengan cream blush. 2 je? Hehe. Mudah!

So, tanya-tanya lah dia guna produk apa and she said "BB cream Dr. G" Siapakah Dr. G? Serius, tak kenal langsung! Haha. And I teringat my doctor skin, Dr. Ko. Haha.
So, dah kata BB cream kan mestilah sedikit sebanyak membantu membuat muka kita nampak tak pucat! Lepas pakai BB Cream Dr. G ni I tak pakai compact powder pun. Senang! Haha. Uolls make up macam mana? Share lah weh!

Price : RM69





8 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

tempek bedak sajok! basahkan air dengan span.. ngehngeh.. takde pakai bb cream/foundation... huhuuh

hanafaza said... [Reply to Comments]

hai shin:) awat comments akak semua tak dapat appear kat blog shin ek? :(

anyway, akak suka BB cream jenama sunplay.. tp sejak dua menjak nih, kulit cepat berminyak plak..perubahan hormon kot..sebelum tu, puas hati gak pakai BB cream tu..murah pun murah..hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : hehe. macam orang dolu-dolu lah. tak kisah mana-mana cara pun yang penting tetap gojes! kan? hehe

hanafaza: uiks??? ye ke? ptt lew tengok nickname kak hana lain. haha. murah dan jimat. sebab pakai pun sikit-sikit. sayang nak guna banyak-banyak. hahahaha...tu jimat ke kedekot? lalalala ;p

Anonymous said... [Reply to Comments]

dpt kat mn yea bb cream ni

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

pakai bedak miyami sajork..hehe..

effa said... [Reply to Comments]

macam best je..nak try jugak ni.

Noa Hamrin said... [Reply to Comments]

Wahhh, saya suka sgt bb dr.g tu, 1st time beli dulu kat sasa rm100+, dh murah yer skrg :-) dahlah boleh pakai dlm 6-8 months, flawless gittew..

Btw, salam kenal kt awak shinnaz :-)

Noa Hamrin said... [Reply to Comments]

Wahhh, saya suka sgt bb dr.g tu, 1st time beli dulu kat sasa rm100+, dh murah yer skrg :-) dahlah boleh pakai dlm 6-8 months, flawless gittew..

Btw, salam kenal kt awak shinnaz :-)